МВС вже облаштувало 750 пунктів незламності

МВС вже облаштувало 750 пунктів незламності

Міністерство внутрішніх справ вже облаштувало 750 пунктів незламності й у разі потреби готове розгорнути ще 450.

Про це повідомив глава МВС Ігор Клименко під час засідання міністрів внутрішніх справ країн G7.

Клименко зазначив, що енергетична інфраструктура залишається пріоритетною ціллю для ворога, саме тому МВС постійно вдосконалює алгоритми дій у разі атак РФ у зимовий період. Зокрема, глава відомства розповів про облаштування 750 пунктів незламності, у разі потреби МВС готове до облаштування ще 450 таких пунктів.

За словами міністра, в областях України постійно тривають навчання щодо реагування на ситуації, пов’язані з відсутністю електроживлення.

Рятувальники та поліція мають чіткі розрахунки сил та засобів. Продовжується режим посиленої охорони об’єктів критичної інфраструктури, зокрема і за допомогою наших мобільних вогневих груп, – заявив глава МВС.

Окремо сторони обговорили питання партнерства та безпекових проєктів на фоні повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також питання контролю за обігом зброї.

Клименко поінформував, що підрозділи системи МВС ретельно відстежують та запобігають випадкам незаконного використання зброї та боєприпасів на території України і вживають заходів та забезпечують облік зброї, виданої людям на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Український урядовець відзначив результативність співпраці з партнерами з ЄС та Європолом у питанні недопущення контрабанди зброї з України до європейських держав.

За його словами, особливої важливості в цьому контексті набуває укріплення державних рубежів.

Для належного облаштування кордону ми потребуємо інноваційних рішень. Спостережні пункти вздовж лінії кордону мають бути обладнані засобами моніторингу – інтелектуальними системами відеоспостереження, що дозволить нам посилити захист кордону та запобігти правопорушення, – зазначив Клименко.

Міністр також заявив, що підрозділи системи МВС мають унікальний досвід у питанні розмінування, документування воєнних злочинів, протидії кіберзлочинності, роботі на місцях обстрілів та евакуації цивільних із небезпечних районів і готові ділитися цим з іншими країнами.

Ми робимо все можливе, а подекуди й більше, щоб забезпечити безпеку громадян. І вдячні нашим стратегічним партнерам за те, що в такий нелегкий час ми не самі. Дякуємо за вашу рішучу й постійну підтримку та допомогу, – додав Клименко.

Нагадаємо, Під час обшуків лише готівкою знайшли майже $6 млн: на Хмельниччині ДБР викрило керівницю МСЕК та її сина

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото) Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото)
У сім'ї одного з київських захисників – поповнення. В українського поліцейського народився син, але забирати рідних з пологового довелося в умовах війни.
Loading...
Load next