Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя

Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя
Журналісти вебсайту DOU провели власне дослідження, зокрема зібрали та об’єднали дані з різних джерел, так і опитали ІТ-спеціалістів щодо комфортного життя у містах України.

У ході дослідження враховувались також показники вартості життя, стану транспортного сполучення, зручності пересування по місту і проживання, стан освіти, медицини, екології, ситуацію зі злочинністю. Згідно з цим перше місто яке опитані вважають найкращим для життя є Івано-Франківськ, а на другому місті рейтингу очікувано опинився Львів.

Львів’яни високо оцінили якість транспортного сполучення з іншими містами та країнами,  освіту (3,9 бала проти 3,4) та медицину (3,5 бала проти 3,2), розвиток сфери торгівлі та послуг (4,3 бала проти 3,8), а також розваг (4,3 бала проти 3,6). Добре містяни відгукуються про якість пішохідних зон та інфраструктури (3,6 бала проти 3,3), велоінфраструктури (3,3 бала проти 2,3), стан міських будівель (3,6 бала проти 3,2).

Зазначимо, що для переїзду Львів розглядають 7% опитаних ІТ-спеціалістів, за цим показником Київ і Львів випереджають усі інші міста України.

Проте, однією з головних проблем міста опитані вважають також і високу вартість нерухомості у Львові. Саме про труднощі з пошуком хорошого житла за прийнятною ціною зауважили 42% львів’ян, коли йшлося про недоліки міста. Ще однієї проблемою міста жителі незадоволені заторами та якістю доріг у місті - 2,5 бала з 5, середній показник для всіх міст 3,1 бала та роботою громадського транспорту - 2,7 бала.

Читайте також
Більшість українців за обов’язкову українську в сфері обслуговування: дослідження Більшість українців за обов’язкову українську в сфері обслуговування: дослідження
Опитування показало, що більшість українців в усіх регіонах підтримує тези про те, що усі громадяни України повинні володіти державною мовою, українська мова має бути мовою спілкування держслужбовців та керівників держави, а також в усіх державних навчальних закладах більшість предметів мають викладатися державною мовою.
Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування
Майже половина українського населення (48%) не знає точної дати аварії на Чорнобильській атомній станції, зокрема більше третини (31%) не змогли пригадати навіть рік коли трапилась аварія.
«Індекс свободи преси»: Україна погіршила показники «Індекс свободи преси»: Україна погіршила показники
Україна опинилася на 97 місці у рейтингу міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" (RSF) "Світовий індекс свободи преси 2021".
Loading...
Load next