Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС

Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.

Цим документом президенти затвердили наміри України щодо вступу до складу Європейського Союзу. Роль Польщі у цьому – підтримка на шляху до євроінтеграції. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Президенти України та Польщі відзначили намір України подати заявку на членство в ЄС у майбутньому після імплементації положень Угоди про асоціацію за умови дотримання Копенгагенських критеріїв та погодилися, що Республіка Польща підтримуватиме Україну на цьому шляху», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що це вже другий подібний документ, укладений Україною з державою яка входить до складу Євросоюзу. Як відомо, в березні цього року була підписана  аналогічна декларація з Литвою. Так текст спільної декларації лідерів країн закріплює, що наша держава має європейську перспективу відповідно до статті 49 Договору про Євросоюз.

Зокрема додамо, що Україна готова посилити європейську спільноту на сході також разом з Грузією та Молдовою. Саме тому президенти України та Польщі у спільній декларації відзначили потребу у стратегічному перегляді європейської політики сусідства та Східного партнерства.

Читайте також
Зеленський прилетів у Вільнюс для зустрічі із президентом Литви (фото) Зеленський прилетів у Вільнюс для зустрічі із президентом Литви (фото)
У межах робочого візиту до Литви президент України зустрівся із президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою.
У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу
Президент України, 3 травня візьме участь у святкуванні 230-річчя прийняття першої конституції Польщі та проведе переговори з польським президентом Анджеєм Дудою.
Loading...
Load next