Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео)

Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео)
Росія заявила про нібито порушення російського кордону у Чорному морі британським есмінцем Defender біля мису Фіолент. Внаслідок цього російські військовослужбовці відкрили попереджувальний вогонь по судну.

Після появи інформації про відкриття вогню по британському есмінцю, видання BBC оприлюднило репортаж з "Defender" де є зняті кадри під час подій з "обстрілом". Кореспондент видання з питань оборони Джонатан Біль, який перебував на борту британського судна, наголосив, що заяви, які раніше оприлюднили Росія та Велика Британія, не відповідають дійсності. Оскільки він бачив своїми очима все, що відбувалось у той час в Чорному морі.

Зокрема, на кадрах репортажу помітно, що британські військові й справді спілкувались з росіянами, які попереджали про обстріли у разі якщо судно не покине територіальних вод РФ та не змінить курс. Британці були готові навіть до перестрілки, оскільки на деяких кадрах видно, що військовослужбовці одягнули захисні маски. 

З репортажу стає відомо й те, що загалом 20 російських літаків та 2 катери переслідували британський есмінець. Та навіть одне із суден, що належить Російській Федерації наблизилося до британського корабля на відстань 100 метрів. Проте, постріли й справді здійснювались, однак вони були попереджувальними та були поза зоною досяжності есмінця.

Нагадаємо, що учора, 23 червня, корабель "Defender" о 12:23 покинув територіальне море РФ після попереджувальних обстрілів.

 

Читайте також
Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі
Військовослужбовці Російської Федерації відкрили попереджувальний вогонь по британському судну у Чорному морі.
Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ
Борис Джонсон наразі ухиляється від відповіді чи справді остаточне рішення щодо проходу поблизу берегів окупованого Криму британського есмінця "Defender" приймав сам він.
Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму
Корабель ВМС Великобританії "Defender" здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права.
Loading...
Load next