Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму

Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму
Корабель ВМС Великобританії "Defender" здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права.

Королівський військово-морський флот Великої Британії продовжить мирні переходи територіальними водами України та біля берегів окупованого Російською Федерацією Криму. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Волле у коментарі The Times.

Королівський флот завжди дотримуватиметься міжнародного морського права і йому не перешкоджатимуть в мирному проході, - заявив міністр.

Очільник британського МЗС Домінік Рааб також наголосив, що опис Росією інциденту у зв'язку з проходом есмінця ВМС Британії "Defender" біля берегів Криму "передбачувано неправильний". Проте, за словами міністра Британія не здивована і спостерігає таку ситуацію регулярно.

Зокрема, видання також наводить слова прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який заявив, що вважає перехід поблизу Криму "цілком доречним". Джонсон також в черговий раз нагадав, що Британія, як і більшість країн Європейського Союзу та, як і Сполучені Штати, не визнає окупації Криму РФ.

Нагадаємо, що раніше Росія заявила про нібито порушення російського кордону у Чорному морі британським есмінцем Defender біля мису Фіолент. Внаслідок цього російські військовослужбовці відкрили нібито попереджувальний вогонь по судну.

Однак, кореспондент видання з питань оборони Джонатан Біль, який перебував на борту британського судна, наголосив, що заяви, які раніше оприлюднили Росія та Велика Британія, не відповідають дійсності. Відео із моменту "обстрілів" британського есмінця можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ
Борис Джонсон наразі ухиляється від відповіді чи справді остаточне рішення щодо проходу поблизу берегів окупованого Криму британського есмінця "Defender" приймав сам він.
Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі
Військовослужбовці Російської Федерації відкрили попереджувальний вогонь по британському судну у Чорному морі.
Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео) Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео)
Росія заявила про нібито порушення російського кордону у Чорному морі британським есмінцем Defender біля мису Фіолент. Внаслідок цього російські військовослужбовці відкрили попереджувальний вогонь по судну.
Loading...
Load next