Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ

Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ
Борис Джонсон наразі ухиляється від відповіді чи справді остаточне рішення щодо проходу поблизу берегів окупованого Криму британського есмінця "Defender" приймав сам він.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон приймав остаточне рішення про прохід британського есмінця HMS Defender поблизу берегів окупованого Росією Криму, повідомило видання The Telegraph з посиланням на джерело в міністерстві оборони країни. 

За інформацією британської газети, ідея про прохід есмінця "Defender" стала причиною суперечки між міністром закордонних справ Домініком Раабе і міністром оборони Беном Воллесом - останній нібито і запропонував подібний маршрут.

Внаслідок цього, через суперечки між міністрами, підсумкове рішення приймав прем'єр Борис Джонсон. Після цього екіпажу есмінцю "Defender" було направлено рішення про те, що він повинен зробити мирний прохід саме через ці води.

Проте, згодом сам Джонсон ухилився від відповіді на запитання, чи віддавав він розпорядження про те, щоб есмінець пройшов поблизу окупованого кримського узбережжя. Та один із представників глави уряду у відповідь на це питання заявив, що не обговорюватиме тему "прийняття оперативних військових рішень".

Нагадаємо, що Міноборони Росії заявило про відкриття попереджувального вогню по британському кораблю в анексованого Криму. Та вже о 12:23 покинув територіальне море РФ після попереджувальних обстрілів.

Та згодом стало відомо, що королівський військово-морський флот Великої Британії продовжить мирні переходи територіальними водами України та біля берегів окупованого Російською Федерацією Криму.

Читайте також
Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму
Корабель ВМС Великобританії "Defender" здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права.
Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі
Військовослужбовці Російської Федерації відкрили попереджувальний вогонь по британському судну у Чорному морі.
Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео) Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео)
Росія заявила про нібито порушення російського кордону у Чорному морі британським есмінцем Defender біля мису Фіолент. Внаслідок цього російські військовослужбовці відкрили попереджувальний вогонь по судну.
Loading...
Load next