Відлупцювала дитину з аутизмом: вчительку столичної школи звільнили після побиття учня (відео)

Відлупцювала дитину з аутизмом: вчительку столичної школи звільнили після побиття учня (відео)
Вчительку однієї з київських шкіл покарали через побиття учня з розладом аутичного спектру. В Офісі омбудсмена повідомили, що педагога звільнили.

У Києві звільнили з роботи вчительку початкових класів столичної школи № 58, яка застосувала фізичне насильство щодо одного з учнів з особливими освітніми потребами. Повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Наразі Уповноваженим отримано інформацію про те, що вчителя початкових класів було звільнено з обійманої посади за вчинення аморального поступку, не сумісного з продовженням даної роботи (відповідно до пункту 3 статті 41 Кодексу законів про працю України), - йдеться у повідомленні.

Також через інцидент оголосили догану заступнику директора школи з навчально-виховної роботи. Уповноважений Верховної Ради з прав людини вимагатиме також покарати і директора школи, де стався скандал.

Зокрема, зауважимо, що напередодні уповноважена ВР з прав людини Людмила Денисова надіслала запит до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації за фактом порушення права учня школи № 58 міста Києва на гідне ставлення та на захист від насильства.

 У запиті уповноваженою, зокрема, було висловлено вимогу повідомити, яких заходів дисциплінарного впливу було вжито стосовно вчителя, та поінформувати про проведену роботу щодо недопущення порушень прав дітей на гідне ставлення, захист від насильства та запобігання подібним випадкам у майбутньому, - повідомила пресслужба омбудсмена.

Нагадаємо, що інцидент стався в інклюзивному класі київської школи №58, де навчаються двоє дітей з інвалідністю. Відомо, що відео у соцмережах оприлюднила асистентка вчительки, аби надати розголосу цьому прикрому випадку. На відео помітні жорстокі штурхання, биття по сідницях та запотиличники, які завдавала вчителька хлопчику з інвалідністю.

Читайте також
Ірпінь звільнили від російських окупантів (відео) Ірпінь звільнили від російських окупантів (відео)
У місті триває зачистка.
Бунт в лавах військ РФ: 40 військовослужбовців звільнилися через небажання воювати Бунт в лавах військ РФ: 40 військовослужбовців звільнилися через небажання воювати
У військових, зокрема, вилучили особисті засоби зв'язку з метою запобігання витоку інформації.
Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку
Двоє одеських суддів, які розглядали апеляційну скаргу Сергій Стерненка та Демчука в справах "про 300 гривень" та "1 патрон", вирішили піти у відставку.
Loading...
Load next