Українка підкорила найнебезпечнішу вершину світу - "гору вбивцю" (відео)

Українка підкорила найнебезпечнішу вершину світу - "гору вбивцю" (відео)
Українка розвінчала міф, що на гору К2 можуть піднятися тільки профі, як до цього вважалося в світі альпінізму.

Найнебезпечнішу гору світу вперше підкорила українка. Українську альпіністку, яка підкорила другу за висотою гірську вершину Землі - К2, висота якої становить 8 тисяч 611 метрів звати Ірина Галай, повідомляє видання "Укрінформ".

Зокрема, майже місяць тому жителька Закарпаття приєдналась до команди, яка вирушила у Пакистан аби підкорити "гору смерті". Так, разом з Іриною вершину підкорив Дмитро Семененко з Дніпра, який здійснив сходження на небезпечну гору без кисневої маски. 

Зауважимо, що через надзвичайну складність сходження на K2, гору також часто називають дикою горою, а у світі альпіністів - "горою-вбивцею". Так, станом на 2021 рік на цю вершину піднялись всього 337 альпіністів, оскільки рівень смертності при сходженні на цю гору становить рекордні 23%.

Проте, серед альпіністів, яким все ж таки вдалось підкорити "гору-вбивцю" було лише близько 20 жінок. Та Ірина Галай стала першою жінкою в історії України, яка здійснила сходження на найскладнішу і найнебезпечнішу вершину у світі.

Читайте також
Збірна України зіграє на матчі із командою Чехії у жовтій формі (відео) Збірна України зіграє на матчі із командою Чехії у жовтій формі (відео)
У середу національна футбольна збірна України проведе у Пльзені товариський матч проти команди Чехії. Стартовий свисток арбітра пролунає о 21:45.
Loading...
Load next