В МВС розповіли, коли українці зможуть вже вільно купувати пістолети

В МВС розповіли, коли українці зможуть вже вільно купувати пістолети
23 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт закону про право на цивільну вогнепальну зброю.

З наступного року українці зможуть вже вільно купувати пістолети, заявив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів. Про це він написав сьогодні у своєму Telegram-каналі.

Українці дали однозначну відповідь щодо дозволу на вільне володіння зброєю. 70% з опитаних підтримали право на вільне її носіння. Підкреслю, що мова йде саме про пістолет, а не гранатомет чи автомат Калашникова. Міністерство погоджується з рішенням українців, і вже готуються зміни до другого читання законопроєкту, - прокоментував Андрусів.

За його словами, відповідне законодавство буде прийняте впродовж літа - осені. Після цього певний організаційний час запускатимуться відповідні реєстри зброї.

Можливо будуть внесені додаткові рішення, щоб ми могли зберігати контроль за обігом зброї: перевіряти чия вона, як відбуватиметься процес реєстрації, в які періоди власник зброї має проходити перевірки, - зауважив радник.

23 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт закону про право на цивільну вогнепальну зброю.

Законопроєктом пропонується визначити поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю, а також умови та порядок отримання громадянами України та юридичними особами документів про право власності на цивільну вогнепальну зброю. Крім того, передбачається здійснити класифікацію цивільної вогнепальної зброї, розробити порядок видачі медичного висновку про відсутність медичних протипоказань, які перешкоджають отриманню документа на цивільну вогнепальну зброю.

Серед іншого, пропонується розробити порядок створення та ведення Єдиного державного реєстру цивільної вогнепальної зброї.

Нагадаємо, що у росії відмовляються ремонтувати пошкоджену техніку окупантів – розвідка.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Набув чинності закон, що дозволяє цивільним застосовувати зброю проти окупантів (відео) Набув чинності закон, що дозволяє цивільним застосовувати зброю проти окупантів (відео)
Відтепер цивільні громадяни мають право захищати Україну зі зброєю.
Місячник добровільної здачі зброї: що це і навіщо потрібно Місячник добровільної здачі зброї: що це і навіщо потрібно
Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які, на жаль, почастішали і трапляються, як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми.
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
Loading...
Load next