В Україні відтермінували запуск 5G: у бюджеті не вистачає коштів

В Україні відтермінували запуск 5G: у бюджеті не вистачає коштів
Причиною відтермінування стала відсутність державного фінансування необхідних для запуску 5G наукових досліджень.

Кабінет міністрів вніс зміни до свого розпорядження "Про затвердження плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв'язку п'ятого покоління". Згідно з постановою, оголошення проведення конкурсу або тендера на видачу ліцензій 5G в Україні перенесене з грудня цього року на лютий 2022 року. Відповідне розпорядження уряд ухвалив на учорашньому засіданні, в середу, 4 серпня, яке транслювалося у Youtube.

Зокрема, як зазначається в пояснювальній записці до проєкту, "відсутність бюджетного фінансування не дозволила вирішити питання проведення науково-дослідних робіт з визначення вартості радіочастотного ресурсу у діапазонах 700 МГц і 3400 - 3800 МГц".

Зазначимо, що на реалізацію проєкту з впровадження 5G, Мінцифри просили виділити з держбюджету 4,6 млрд грн, однак грошей на 2021 рік так і не виділили. Тепер зазначені роботи обіцяють провести у грудні 2021 року, а тендер – у лютому 2022-го.

Нагадаємо, що восени Кабмін затвердив план розвитку 5G в Україні. Тоді ж оголосити тендер на частоти планували у жовтні 2021 року, а почати розгортати мережу 5G — з 2022 року й лише у найбільших населених пунктах.

Читайте також
"Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео) "Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео)
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує впроваджувати повний локдаун у всій країні.
Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео) Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео)
Володимиру Прохничу, ветерану АТО, який з гранатою прийшов до будівлі Кабінету Міністрів, повідомили про підозру. Чоловіку загрожує до 7 років ув'язнення.
Loading...
Load next