Український легкоатлет Цвєтов здобув "срібло" на Паралімпіаді-2020

Український легкоатлет Цвєтов здобув "срібло" на Паралімпіаді-2020
На Паралімпіаді у Токіо відбувся чоловічий фінал у бігу на дистанції 100 метрів у класі Т35. Українець майже зачепився за друге особисте "золото".

Титулований український легкоатлет Ігор Цвєтов здобув срібну нагороду з бігу на 100 метрів на Паралімпійських Іграх. Для України це 50-та медаль у Токіо. 

Цвєтов підходив до фіналу 100-метрівки у якості чинного паралімпійського чемпіона. У Ріо-де-Жанейро він виявився найшвидшим на цій дистанції, у 2016 році виграв дві золоті медалі.

У фіналі Цвєтов змагався з трьома представниками ПКР. Головними претендентами на медалі були Дмітрій Сафронов та Артем Калашян, які у сезоні пробігали з часом 11.70 метри.

Калашяна Цвєтов зміг випередити. Але не Сафронова: на фініші представник ПКР пробіг із новим світовим паралімпійським рекордом - 11.39 секунд. Цвєтов - за 11.47 секунди, покращивши свій власний рекорд.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 серпня, українські спортсмени вже здобули 2 золоті нагороди на Паралімпіаді у Токіо.

Українська спортсменка Марина Литовченко здобула перше "золото" в кар'єрі на Паралімпійських іграх.

Андрій Трусов здобув 12-те "золото" для України у Токіо. Він став першим на дистанції 100 метрів вільним стилем (клас - S7). 

Читайте також
Україна здобула одинадцяте "золото" на Паралімпіаді-2020 Україна здобула одинадцяте "золото" на Паралімпіаді-2020
У Токіо Марина Литовченко провела один з найбільш домінувальних турнірів серед усіх чемпіонів у настільному тенісі.
Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку
Українські паралімпійці успішно стартували на Іграх у Токіо. Зокрема, Україну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Здобув "золото" та встановив світовий рекорд: Трусов чемпіон Паралімпіади-2020 з плавання Здобув "золото" та встановив світовий рекорд: Трусов чемпіон Паралімпіади-2020 з плавання
Український плавець Андрій Трусов здобув золоту нагороду на Паралімпіаді у Токіо. Для спортсмена це перша нагорода такого ґатунку.
Loading...
Load next