НАБУ та САП здійснили обшуки в Харкові у помічників нардепа Куницького (відео)

НАБУ та САП здійснили обшуки в Харкові у помічників нардепа Куницького (відео)
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять обшуки у справі, пов’язаній із народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Куницьким.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 28 вересня здійснили обшуки в приміщеннях групи компаній "Автоентерпрайз". Обшуки пов’язані з причетністю до підприємства депутата від "Слуги Народу" Олександра Куницького.

Про це повідомляє "Радіо Свобода". 

НАБУ підтвердило факт обшуків: "у межах розслідування можливого одержання неправомірної вигоди, а також можливого ухилення від сплати податків, легалізації доходів, одержаних у злочинний спосіб, та можливого незаконного збагачення".

Обшуки у Харкові провелися за адресою офісу "Автоентерпрайз". Зазначимо, що це підприємство займається імпортом електрокарів і встановленням зарядних станцій до них. Також НАБУ та САР завітали до Ніконова (директора компанії й за сумісництвом помічника Куницького) та Аліни Мустафаєвої (іншої помічниці Куніцького).

Нагадаємо, що у липні 2020 року "Схеми" оприлюднили розслідування про Куницького, згідно з яким народний депутат лобіював інтереси "Автоентерпрайз" через депутатські звернення та подання законопроєктів, пов’язаних із ринком електрокарів.

Тоді одне з депутатських звернень Куницького стосувалося можливого відкриття зарядної станції біля його дому на Печерську в Києві. Друге - скарга до Держбюро розслідувань на слідство проти "Автоентерпрайз" за підозрою у фінансових махінаціях.

За даними журналістів, Куницький отримав авто зі знижкою 90% від "Автоентерпрайз". При цьому народний депутат ніколи не фігурував у структурі власності цього бізнесу, хоча не раз виступав від його імені.

Відео "Радіо Свобода".

 

Читайте також
Посли G7 чекають від Зеленського на «конкурентне обрання» нового голови НАБУ та швидкий відбір очільника САП Посли G7 чекають від Зеленського на «конкурентне обрання» нового голови НАБУ та швидкий відбір очільника САП
Співбесіди кандидатів на посаду керівника САП відбудуться 21 грудня 2021 року, після чого конкурсна комісія визначиться з переможцем.
Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому систематично погрожують звільненням з посади голови Київської міської державної адміністрації, а силовики тим часом регулярно влаштовують обшуки в комунальних київських підприємствах.
Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ
Основними причинами відставки Степанова є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next