«Суд у смартфоні»: в Україні презентували додаток «єСуд» - в чому його користь

«Суд у смартфоні»: в Україні презентували додаток «єСуд» - в чому його користь
У Державній судовій адміністрації України 28 вересня презентували мобільний застосунок «єСуд». Він має зробити доступ до «Електронного суду» через мобільні пристрої та смартфони зручнішим.

Як зазначають розробники, додаток дозволяє:

  • отримувати пуш-повідомлення про надходження до електронного кабінету нових документів та зміну стану справ, у яких користувач є учасником чи учасницею;
  • переглядати справи, провадження, процесуальні документи, надіслані судом до кабінету;
  • переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив у своєму кабінеті;
  • переглядати довіреності та ордери в кабінеті користувача;
  • анулювати довіреності та ордери, які видав користувач.

Головна функція застосунку - спростити доступ до правосуддя мешканцям віддалених населених пунктів та непідконтрольної уряду України території, а також усім іншим жителям.

«Проблема зручності доступу до правосуддя, на жаль, існує в масштабах всієї України. Особливо гостро вона відчувається в умовах пандемії та збройної агресії. Завдання держави у такому випадку - робити доступ до суду і захист громадянами своїх прав зручним та ефективним. Тому система електронного суду є одним із найдієвіших елементів для забезпечення цієї зручності», - сказав під час презентації додатку народний депутат України, голова робочої групи з питань цифровізації правосуддя та суміжних правових інститутів в Україні Роман Бабій.

За словами розробників «єСуд», бюджет проєкту становить приблизно 360 тисяч гривень, але ці витрати взяло на себе представництво ПРООН в Україні. 

Фото: dsa.court.gov.ua

 

Цікавао, що літера «є» в «єСуд» означає не «електронний», а «є», тобто, існує. По аналогії з іншими сервісами від Мінцифри, зокрема, «єМалятко».

Фото: dsa.court.gov.ua

Мобільний застосунок «єСуд» вже доступний для вільного завантаження в GooglePlay та AppleStore. 

Читайте також
У мерії Львова розповіли, як прибирають місто від снігу
Комунальні служби міста й надалі працюють у посиленому режимі аби розчистити не лише проїзну частину для авто, а також хідники, прибардюрну частину, громадські простори та прибудинкову територію.
Loading...
Load next