Смілива українка евакуювала з-під обстрілів 26 тварин (фото)

Смілива українка евакуювала з-під обстрілів 26 тварин (фото)

Через повномасштабне вторгнення РФ і постійні обстріли мирних міст страждають і тварини, які часто залишаються без своїх господарів.

Команда організації UAnimals розповіла у своєму Instagram історію сміливої жінки з Бахмуту Донецької області, яка змогла евакуювати тварин під обстрілами. Бахмут — місто, яке щодня страждає від ворожої артилерії. Жителі колись 70-тисячного міста зараз змушені виїжджати та залишати свої будинки.

Ці 24 коти та 2 собаки стали вимушеними переселенцями з Бахмуту. Місто перебуває під постійними обстрілами російських військових. Проте, волонтерка Вікторія не покинула чотирилапих, а евакуювалася разом з ними до Київської області. Зараз жінка з тваринами проживає в селі Тростинська Новоселиця, у невеличкій кімнаті будинку, де немає ані газу, ані води. З такою кількістю котів та собак Вікторію не захотіли ніде приймати, тому вона вимушена жити наразі в таких умовах, — написали зооактивісти та закликали орендодавців здавати свої квартири переселенцям із тваринами.

Своєю чергою столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження проти чоловіка, який зачинив 11 собак у своєму авто. Внаслідок теплового удару кілька тварин загинуло, а інших вдалось врятувати та наразі вони перебувають у ветеринарній лікарні. Санкція статті передбачає до трьох років тюремного ув’язнення з конфіскацією тварин.

Про це розповіли у столичній поліції.

За словами правоохоронців, 9 червня до чергової частини Голосіївського управління поліції надійшла інформація про те, що на вулиці Васильківській у зачиненому автомобілі “Рено-Трафік” кілька годин перебувають собаки без нагляду власника. На місце прибули патрульні поліцейські та співробітники територіального підрозділу поліції.

Оскільки життю та здоров’ю собак загрожувала небезпека, патрульні не гаючи часу відчинили авто та випустили тварин на свіже повітря. На місце події також прибули місцеві ветеринари, котрі одразу розпочали реанімувати собак. Вісьмох тварин ветлікарі привели до тями та одразу напоїли водою, втім ще трьох врятувати не вдалось.

34-річний власник авто, який повернувся до транспорту через деякий час, розповів, що привіз безпритульних собак з Вінницької області нібито для обстеження у ветклініку. Правоохоронці доставили чоловіка до Голосіївського управління поліції для встановлення всіх деталей події.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними тваринами, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини. Санкція статті передбачає до трьох років тюремного ув’язнення з конфіскацією тварин. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше Макаревич прокоментував знищення рашистами зоопарку в Харкові.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Хлопчик з Миколаєва вижив в обіймах матері під обстрілами рашистів (відео) Хлопчик з Миколаєва вижив в обіймах матері під обстрілами рашистів (відео)
Мати Михайла загинула від ворожої кулі, коли накрила собою 5-річного сина. Вони їхали з білими прапорцями, але рашисти все одно відкрили вогонь. 
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Loading...
Load next