Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон

Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.

Прем'єр-міністр Денис Шмигшаль заявив, що підготовка до опалювального сезону вийшла на фінішну пряму. За його словами, буде зменшена ціна на електроенергію та збільшені субсидії. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі. 

Готовність об’єктів загалом по країні становить понад 90%, а деякі міста готові практично на 100%. У підземних сховищах накопичено 18,8 млрд кубічних метрів газу, що більше показників 2017 та 2018 років. Коштів для подальшої закупівлі блакитного палива абсолютно достатньо, - зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр запевняє, що тарифи залишаться стабільними, а програму субсидій збільшать. При цьому з 1 жовтня тариф на електроенергію планується знизити до 1,44 грн за кВт⋅год для 80% українських родин.

Доручив Міністру енергетики Герману Галущенку звернути увагу на належне виконання завдань із підготовки до сталого проходження осінньо-зимового періоду й щоденно інформувати суспільство про стан підготовки й проблемні питання, - додав Шмигаль.

 Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що опалювальний сезон - під загрозою. Представники підприємств "Укртеплоенерго" з різних областей України провели засідання, аби підготувати звернення до уряду щодо врегулювання проблем у сфері постачання теплової енергії, яких цьогоріч, переконують, чимало.

Читайте також
Шмигаль: відключень газу і світла не буде Шмигаль: відключень газу і світла не буде
Прем'єр-міністр України запевняє, що під час опалювального сезону жодних вимкнень електроенергії чи опалення не буде.
Україна офіційно попросила у США "газовий ленд-ліз" (відео) Україна офіційно попросила у США "газовий ленд-ліз" (відео)
Україна продовжує вести "десятки переговорів" щодо збільшення фінансової підтримки.
Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль
Уряд сподіваються на продовження санкцій США проти "Північного потоку-2".
Loading...
Load next