Нафтогаз поставлятиме блакитне паливо бюджетним установам за фіксованим тарифом (відео)

Нафтогаз поставлятиме блакитне паливо бюджетним установам за фіксованим тарифом (відео)
Нафтогаз поставлятиме блакитне паливо бюджетним установам за фіксованим тарифом. Процес підписання середньострокових договорів уже розпочали. І в Нафтогазі кажуть: вартість, яку вони пропонують, в рази нижча, ніж поточні світові ціни на газ.

Львівщина та ще кілька областей України на комісіях ТЕБ і НС оголосили надзвичайну ситуацію через брак газу для бюджетних установ. Та не все так критично, як здається на перший погляд.

В регіонах на обласному рівні були проведені цього тижня комісії ТЕБ і НС. Така процедура необхідна виключно для того, щоби організаційно забезпечити якнайшвидший процес укладання договорів, - заявила директорка Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Кравченко.

Тобто оголошення надзвичайних ситуацій - це лише технічний момент. Адже у сховищах цілком достатньо блакитного палива як для потреб населення, так і для соціальної сфери.

Загалом же в Україні нараховують більше ніж 7000 бюджетних установ. На Львівщині їх  825. І Нафтогаз готовий до 15 жовтня укласти з ними необхідні контракти.

Ми маємо всі необхідні можливості для того, щоб навіть таку велику кількість договорів ми могли вкласти. Тому зараз справа за тим, наскільки швидко бюджетні установи зможуть звернутися до Нафтогазу і підписати відповідні договори, - зазначив Керівник НАК "Нафтагаз" Юрій Вітренко.

Щодо тарифу на блакитне паливо, то він, кажуть у Нафтогазі, демократичний.

Для потреб бюджетних установ продається за ціною 16,8 грн. Це вже повна ціна з ПДВ і транспортом. Це дає можливість для бюджетників теж встановити фіксований зрозумілий тариф на тепло на весь опалювальний період, - додав Юрій Вітренко.

Нагадаємо, 30 вересня представники центральної та місцевої влад уклали меморандум про непідвищення тарифів.

Читайте також
«Львівгаз» попередив про можливий зрив опалювального сезону у Львові «Львівгаз» попередив про можливий зрив опалювального сезону у Львові
Теплопостачальні підприємства Львова боргують гроші за газ і не отримують достатню компенсацію від держави.
Пришвидшити реконструкцію системи газопостачання можна: Клієнтський простір 104.UA Пришвидшити реконструкцію системи газопостачання можна: Клієнтський простір 104.UA
Аби здійснити реконструкцію, необхідно виконати декілька простих кроків: звернутися до Клієнтського простору 104.UA, написати заяву та заповнити Опитувальний лист.
"Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео) "Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео)
В Офісі президента закликають не розганяти паніку, а також наголошують, що допомагають місцевому самоврядуванню подолати кризу на ринку газу.
Loading...
Load next