"Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео)

"Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео)
В Офісі президента закликають не розганяти паніку, а також наголошують, що допомагають місцевому самоврядуванню подолати кризу на ринку газу.

В кількох областях адміністрації почали розглядати надзвичайну ситуацію, що склалася із забезпечення природнім газом бюджетних установ на осінньо-зимовий період 2021-2022 років. Про це раніше повідомили у Львівській ОДАЗакарпатській ОДА і Хмельницькій ОДА. Проте, перший заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що у сховищах цілком достатньо газу для потреб населення та соціальної сфери. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Комісії ТЕБ та НС зараз збираються в областях лише для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу. Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери. Жодних проблем із цим немає, - наголосив Тимошенко.

Окрім цього, заступник Єрмака зауважив, що ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого, за допомогою спецціни. Також Тимошенко вказав, що НАК "Нафтогаз України" готовий до 15 жовтня підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери, включно зі школами, садочками, лікарнями. 

Ціна на газ для потреб населення – 7,42 грн. За такою ціною "Нафтогаз" продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення. Ціна на газ для потреб соціальної сфери (школи, лікарні тощо) – 16,8 грн. Це вже повна ціна, з ПДВ та тарифом на транспортування, - додав посадовець.

Нагадаємо, що у Львові офіційно розпочали новий опалювальний сезон. Оскільки за прогнозами синоптиків вже на днях буде різке зниження температури. Люди ж кажуть, що минулого року комунальники спрацювали здебільшого непогано й чекають, що ж буде цього разу.

Самі ж комунальники розповідають, що гідравлічні випробування, які проводили у теплу пору року, дали свій результат. Тепловикам вдалося виявили проблемні місця у роботі системи і все полагодити. Зокрема вони замінили аварійні труби та оновили котел у міській ТЕЦ. Комунальники запевнили, що проблем у зимовий період не передбачається.  

 

Читайте також
В Україні розпочали підготовку до наступного опалювального сезону В Україні розпочали підготовку до наступного опалювального сезону
Наразі в Україні продовжують закачування газу, щоб наступний опалювальний сезон пройшов безперебійно та спокійно.
Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.
Карантинні 8 тисяч гривень українським ФОПам почнуть виплачувати вже з 7 червня Карантинні 8 тисяч гривень українським ФОПам почнуть виплачувати вже з 7 червня
ФОПи та працівники малих підприємств, професійна діяльність яких постраждала від запровадження карантинних обмежень у квітні цього року, почнуть отримувати виплати державної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень вже з понеділка, 7 червня.
Loading...
Load next