"Україна має право сама прийняти рішення": міністр оборони США відповів Росії на заяву про НАТО (відео)

"Україна має право сама прийняти рішення": міністр оборони США відповів Росії на заяву про НАТО (відео)
Раніше в Росії заявили, що пересування російських військ до кордону України проводились під час "масованих навчань НАТО, що проходили біля російського кордону".

Міністр оборони США Ллойд Остін прокоментував заяву Росії про вступ України в НАТО. За його словами, Україна сама повинна приймати рішення. Про це він заявив під час брифінгу, 18 жовтня.

Жодна третя країна не має вето на вступ до НАТО. Україна має право вирішувати свою зовнішню політику без зовнішнього втручання. Наша підтримка українського суверенітету є непохильною і ми будемо продовжувати працювати разом, - наголосив Ллойд Остін.

Зокрема, робочий візит очільника Пентагону в Україні вже розпочався. Міністр вже зустрівся з очільником Міністерства оборони України Андрієм Тараном, а також Залі пам’яті захисників України іноземна делегація вшанувала українських воїнів, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта.

Також Андрій Таран і Ллойд Остін поклали квіти до Стели з Дзвоном Пам’яті, - повідомили на Facebook-сторінці МОУ.

Нагадаємо, що раніше прессекретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що приєднання Києва до Північноатлантичного альянсу - це найгірший сценарій для Росії. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба тим часом відповів на це тим, що найгірший сценарій уже відбувся.

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
Loading...
Load next