"Україна нікому не загрожує": глава Пентагону подзвонить Шойгу через ситуацію в Україні

"Україна нікому не загрожує": глава Пентагону подзвонить Шойгу через ситуацію в Україні
Попередня розмова політиків відбулася 12 лютого.

Ллойд Остін 18 лютого проведе телефонну розмову з російським колегою Сергієм Шойгу. Ймовірно, розмова стосуватиметься ситуації навколо України. Про це повідомляє ТАСС.

Зазначається, що розмова відбудеться з ініціативи американської сторони. Про це російські ЗМІ заявили з посиланням на міноборони Росії.

Своєю чергою 17 лютого на пресконференції у штаб-квартирі НАТО міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що нарощування РФ військової присутності вздовж кордонів України, Білорусі та на Чорному морі наближає російські війська до "порога" НАТО, повідомляє пресслужба Пентагону.

Прихильність США до НАТО... залишається непорушною. Як сказав президент Байден кілька днів тому, ми будемо, якщо потрібно, захищати кожен дюйм території НАТО. Звісно, немає причин, що це має статися... так само, як немає причин для Росії знову вторгатися в Україну. Україна нікому не загрожує, не кажучи вже про своїх російських сусідів, і все ж таки це те, у що Москва змусила б нас повірити, і саме так (президент РФ Володимир) Путін і далі виправдовує збирання значної бойової могутності (біля кордонів України), — зазначив глава Пентагону. 

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що Росія створює "нову нормальність", щоб силою оскаржити принцип суверенітету.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Байден обговорить майбутню зустріч з Путіним на саміті НАТО Байден обговорить майбутню зустріч з Путіним на саміті НАТО
Він зробить це за закритими дверима.
Loading...
Load next