Українцям вдалося першими у світі підкорити недосяжну вершину в Гімалаях на висоті 7555 м (фото)

Українцям вдалося першими у світі підкорити недосяжну вершину в Гімалаях на висоті 7555 м (фото)
Українські альпіністи змогли першими у світі підкорити вершину Аннапурна ІІІ у Непальських Гімалаях.

Українським альпіністам вдалось першими у світі підкорити вершину Аннапурна ІІІ у Непальських Гімалаях. Ця вершина розташована на висоті 7555 м в ущелині Seti Kola.

Про це повідомила Федерація альпінізму та скелелазіння України у Facebook.

Зазначається, що до цього моменту піднятися на таку висоту не змогли сім світових експедицій. 

Два роки серйозної підготовки, розвідка району та спроба сходження у 2019 році, важкі планомірні тренування, півтора місяця в експедиції, час, гроші, нерви - увінчалися успіхом! Майже трикілометрова стіна в Гімалаях пройдена, - йдеться в повідомленні.

Як зауважили у Федерації, в історії було дві спроби, коли вдавалося долізти до 6500 м: у 1981 році британська експедиція, у 2016 році австрійська, інші завершувалися нижче за висотою. 

Повідомляється, що цей маршрут є надскладним через рельєф, льоди та сніг, складно прогнозовані погодні умови, величезний перепад висот та багато інших факторів.

Жодна світова експедиція, що була на цьому маршруті раніше, більше не ризикнула повертатися. Наші альпіністи знайшли в собі сили та мотивацію повернутися і пройти цей маршрут. Ще раз вітаємо з історичним досягненням, - діляться успіхом альпіністи.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності
Через введений у Непалі карантин понад сотня українських туристів не може повернутись додому. У цьому українці звинувачують Міністерство закордонних справ у бездіяльності, однак відомство заперечує такі звинувачення.
Пляшка води за 100 гривень: на вершині Говерли з'явився "базар" (фото) Пляшка води за 100 гривень: на вершині Говерли з'явився "базар" (фото)
На вершині Українських Карпат один з туристів сфотографував торгову точку з великою кількістю напоїв та солодощів, які продавали в декілька разів дорожче, аніж у магазинах.
Застрягли на висоті 5 тисяч метрів: в Гімалаях врятували туристів з України Застрягли на висоті 5 тисяч метрів: в Гімалаях врятували туристів з України
У Непалі після сходження на одну з вершин у Гімалаях застрягли четверо туристів з України. Наразі їх вже доправили рятувальним вертольотом у Катманду.
Loading...
Load next