Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності

Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності
Через введений у Непалі карантин понад сотня українських туристів не може повернутись додому. У цьому українці звинувачують Міністерство закордонних справ у бездіяльності, однак відомство заперечує такі звинувачення.

У Непалі вимушено залишились щонайменше 107 українців. Про це hromadske повідомили у Міністерстві закордонних справ та один з українських туристів із Непалу.

"Ми відправили про себе всі дані на електронну адресу, яку надав посол, але у відповідь чуємо тільки: "Станом на сьогодні інформація про евакуаційні рейси інших країн відсутня". Водночас на сайті міжнародного аеропорту імені Трібхувана видно, що інші уряди намагаються домовитися з великими перевізниками, як-от Qatar Airways, про евакуацію своїх громадян", - зізнався один із туристів.

За його словами, таку ситуацію ускладнює й те, що у Катманду наразі високі показники захворюваності на COVID, тому у госпіталях є проблеми з вільними місцями. Зокрема в МЗС вважають, що посольство України в Індії підтримує зв’язок з українцями або напряму, або через представників туристичних компаній. На пошуки шляхів виїзду із країни також негативно впливає стрімке поширення коронавірусної хвороби в Індії, яка зазвичай виступає транспортним хабом для туристів в Непалі.
 

"45 людей зараз розміщені в готелях Катманду та забезпечені усім необхідним. Решта досі перебувають в горах. У чотирьох українців виявили коронавірус — їхній стан задовільний. Хворим надають всю необхідну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що у Катманду, столиці Непалу для швидкого повернення українців додому працює почесний консул України, а у соцмережі для українців створили спільну групу, а родичів просять звертатись на гарячу лінію МЗС: 044 238-16-57, 044 238-15-88.

"Довкола ситуації із нашими громадянами в Непалі шириться багато неправдивої інформації. Хочу усіх заспокоїти — своїх напризволяще не залишимо", - додали у МЗС.

Нагадаємо, що нещодавно у Непалі після сходження на одну з вершин у Гімалаях застрягли четверо туристів з України. Наразі їх вже доправили рятувальним вертольотом у Катманду. Однак зазначимо, що ситуацію суттєво ускладнює те, що у Непалі наразі діють суворі карантинні обмеження через коронавірусну пандемію. Станом на 7 травня у країні зупинили внутрішнє та міжнародне авіасполучення, такі заборони діятимуть щонайменше до 14 травня.

Читайте також
Застрягли на висоті 5 тисяч метрів: в Гімалаях врятували туристів з України Застрягли на висоті 5 тисяч метрів: в Гімалаях врятували туристів з України
У Непалі після сходження на одну з вершин у Гімалаях застрягли четверо туристів з України. Наразі їх вже доправили рятувальним вертольотом у Катманду.
Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня
Вже з 15 травня українці зможуть літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - залишається в силі вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Loading...
Load next