Пляшка води за 100 гривень: на вершині Говерли з'явився "базар" (фото)

Пляшка води за 100 гривень: на вершині Говерли з'явився "базар" (фото)
На вершині Українських Карпат один з туристів сфотографував торгову точку з великою кількістю напоїв та солодощів, які продавали в декілька разів дорожче, аніж у магазинах.

На найвищій точці України, горі Говерлі, що розташована на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей українці влаштували імпровізований "базар". На ньому продають майже усе - від медалей за сходження на гору до пляшки води, ціна якої становить мінімум 100 гривень. Так, одному з туристів вдалось зафіксувати одну із таких торгових точок з великою кількістю напоїв, які продавали у декілька разів дорожче від їхньої вартості у звичайних магазинах.

Відповідне фото опублікував турист Віктор Кулик у соціальній мережі Facebook.

Ні це не центральний ринок, це г. Говерла! - підписав чоловік свою публікацію.

Зокрема, у коментарях до фотографії користувачі зауважили, що пів літра негазованої води у продавців коштував 100 гривень. Окрім цього, люди обурюються тим, що на найвищій вершині Українських Карпат з'явилась така торгова точка.

  • Цікаво хто потім ту Говерлу прибиратиме від того пластику і жестянок. Ну, от не вірю, що всі будуть такі відповідальні і чесно заберуть мусор з собою Не вірю тому, що ще в студентські роки брала участь у акції "Чиста Говерла", ви навіть не уявляєте скільки мішків мусору ми винесли з Говерли!!!! Вважаю, що такі речі мають каратись у особливо великих розмірах штрафами !!!
  • 0,5 моршинська без газу 100 грн...як вам!?
  • У захваті від Говерли, але не від того, що там уже торгують. Люди, ви маєте клепку в голові?
  • Найвищу вершину - гордість перетворили на помийку і базар.
  • Ось цим "бізнесом" і знищується вся сакральність цього унікального місця! , - обурюються користувачі у мережі.

Окрім цього, людей також цікавить, як торговцям вдалося доправити увесь свій товар на вершину й чому місцева влада не забороняє такі дії та не слідкує за цим.

Зазначимо, що Говерла — найвища вершина Українських Карпат і найвища точка України, її висота становить 2 061 м над рівнем моря.

Нагадаємо, що 14 серпня на Говерлу під час підйому зеленим маршрутом 6-річний хлопчик пішов у супроводі трьох дорослих, серед яких була бабуся і тітка дитини. Олексій підіймався в супроводі родичів, проте через велику кількість людей хлопчик раптово зник з поля зору.

Окрім цього зникнення дитини трапилось близько 19:05, однак за іншою інформацією дитина зникла ще о 15:00, оскільки до поліції зателефонувала туристка та зазначила, що схожий за описом хлопчик напередодні близько 16:00 пробігав повз неї без супроводу дорослих. Зокрема, повідомлення до поліції про зникнення дитини нaдійшло лише близько 22:50 від його родичів. Проте у неділю, 15 серпня, надзвичайники знайшли хлопчика живим та неушкодженим й повернули його батькам.

 

Читайте також
Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео) Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)
Світова пандемія значно вплинула на усі сфери людської діяльності, винятком не стала й туристична галузь України. Протягом минулого року туризм був змушений “виживати” в умовах декількох місячного локдауну та непередбачуваних карантинних обмежень. Вони не лише унеможливили звичну роботу готелів та туристичних місць, а й також не давали можливості у час пандемії в повному обсязі розвиватись туристичній галузі.
На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео) На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео)
Причина цьому - рух квадроциклами у горах на території природно-заповідного фонду заборонений.
Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео) Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео)
Раніше український уряд виділив 5 мільйонів доларів на закупівлю наукового корабля-криголама для потреб Української антарктичної експедиції й полярників.
Loading...
Load next