Чверть українців підтримують ідею перенесення святкування, - Антипович

Чверть українців підтримують ідею перенесення святкування, - Антипович
В Україні 58% громадян виступають проти перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Соціологічна група «Рейтинг», яка спеціалізується на проведенні усіх видів соціологічних досліджень із дотриманням міжнародних стандартів, провела нове дослідження про "Улюблені новорічні свята українців". Про результати дослідження спеціально для "ПравдаТУТ News" повідомив директор соціологічної групи "Рейтинг" - Олексій Антипович.

Так, в процесі проведення опитування, респондентів просили поділитися відповіддю на запитання, яке новорічне свято є найулюбленішими? Результатами опитування ділиться Олексій Антипович:

Згідно результатів дослідження Соціологічної групи Рейтинг, найулюбленішими новорічними святами українців є Різдво (49%) і Новий рік (37%). День Святого Миколая обрали 6%, Старий Новий рік – 4%. Жодне з цих новорічних свят не люблять 2%. 

Фото: соціологічна група "Рейтинг"

На запитання чи святкують українці Різдво 25 грудня чи 7 січня, повідомляє Антипович,  лише 4 % частується 25-го числа.

Більшість опитаних, а це 71%, святкують Різдво – 7 січня. Водночас, 18% українців святкують Різдво двічі і їх кількість за рік дещо зросла. Частіше про подвійне святкування Різдва говорили мешканці Заходу, Києва та греко-католики. Лише 6% не святкують Різдво взагалі, найбільше таких серед молоді та мешканців Півдня, Сходу. 

Фото: соціологічна група "Рейтинг"

Найголовніше питання постало про перенесення дати святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня, тож тут половина українців відповіли несхвально.

Чверть опитаних підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. 58% респондентів проти такої ідеї. Ще 15% зазначили, що їм байдуже це питання і 1% - не змогли відповісти. 

У динаміці за останні 5 років зменшилася кількість тих, хто проти перенесення дати святкування Різдва - з 69  до 58%, і дещо зросла кількість прихильників - з 15 до 26%, - зауважив Антипович.

Фото: соціологічна група "Рейтинг"

Загалом в опитуванні взяли участь 2 000 респондентів — це громадяни України, віком від 18 років і старші, з усіх областей, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Автор: директор соціологічної групи "Рейтинг", Олексій Антипович.
 

Читайте також
Найкомфортнішим містом для життя в України всьоме стала Вінниця, - Антипович Найкомфортнішим містом для життя в України всьоме стала Вінниця, - Антипович
Вінницю вже всьоме назвали найкомфортнішим містом України за результатами щорічного муніципального опитування. Зокрема, місто отримало найвищі показники у країні в різних сферах міської інфраструктури.
Третина українців вважає свій дохід низьким, - Антипович Третина українців вважає свій дохід низьким, - Антипович
Чверть опитуваних зазначили, що їх задовольнив би щомісячний дохід до 10 тисяч гривень. Помітно менший бажаний дохід називали жінки.
Loading...
Load next