Найкомфортнішим містом для життя в України всьоме стала Вінниця, - Антипович

Найкомфортнішим містом для життя в України всьоме стала Вінниця, - Антипович
Вінницю вже всьоме назвали найкомфортнішим містом України за результатами щорічного муніципального опитування. Зокрема, місто отримало найвищі показники у країні в різних сферах міської інфраструктури.

Міжнародний республіканський інститут (МРІ) в Україні спільно з соціологічною групою “Рейтинг” провів сьоме всеукраїнське муніципальне опитування у 24-х містах, щоб оцінити задоволеність жителів якістю послуг, ставлення до органів влади та вплив пандемії коронавірусу. Зокрема, як повідомив ПравдаТУТ News директор групи "Рейтинг" Олексій Антипович, опитування проводилось шляхом особистих інтерв’ю у Києві та всіх обласних центрах, включаючи Маріуполь у Донецькій області та Сєвєродонецьк у Луганській області.

Так, в ході проведення опитування, учасників просили оцінити якість послуг у їхньому місті, зокрема тротуари, збір сміття, транспортну інфраструктуру, громадський транспорт, дороги, заклади культури, публічні парки та сквери, двори та прибудинкові території, діяльність поліції, екологію, навколишнє середовище та паркування. Так, виявилось, що Вінниця очолила рейтинг і стала найкомфортнішим містом сьомий рік поспіль, на думку українців. 

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Наступним у рейтингу розмістились одразу 5 обласних центрів з індексом у 3,3 бала: Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький, Маріуполь, а Харків та Тернопіль здобули по 3,2 бала. Окрім цього, Львів у цьому рейтингу посідає аж 10 місце.

Опитування демонструє високий рівень довіри до діяльності місцевої влади. У декількох регіонах громадяни дуже схвалюють управління містом. А більшість громадян в 11 містах переконані, що їхнє місто рухається у правильному напрямку. Мешканці відзначають високу якість і місцевих послуг та задоволеність діями місцевої влади. Водночас існує розрив з рівнем задоволеності громадян державною владою, – наголошують соціологи.

Також за оцінкою розвитку міста, Львів опинився на 8 позиції. Так, 56% львів’ян вважають, що справи у місті, в цілому, йдуть у правильному напрямку. Також соціологи сформували рейтинг обласних центрів за різноманітними сферами. Що стосується Львова, то тут містяни найбільше задоволені гуманітарною та комунальними сферами, а найменше – медичними закладами та інфраструктурою.

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Окрім цього, щодо рівня схвалення діяльності місцевої влади, то 16% львів'ян цілком схвалюють роботу міського голови Андрія Садового, швидше схвалюють – 43%, швидше не схвалюють – 18%, а зовсім не схвалюють – 11% місцевих жителів.Зокрема, у львів'ян також поцікавились думкою стосовно збору сміття у місті. За результатами опитування, 40% львів’ян вважають, що у місті добре справляються зі збором сміття, натомість 5% кажуть, що жахливо.

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

При цьому стан медичних закладів у Львові оцінюють наступним чином: 24% опитаних вважають, що рівень обслуговування у них добрий, натомість 12% кажуть, що жахливий.

Серед іншого в українців і в тому числі львів'ян також поцікавилися думкою щодо рівня якості послуг торгівлі на ринках, в магазинах та інших закладах торгівлі. Проте, згідно з даними опитування, столиця опинилася далеко не на першому місці у цьому рейтингу. Так, найбільше тих, хто оцінив на відмінно якість місцевого торгового сервісу, виявилось місто Кропивницький – 24%. При цьому найбільше незадоволених обслуговування у місті Рівне – тут одразу 9% опитаних назвали послуги торгівлі “жахливими”. Львів же ж у цьому рейтинг займає також одне із останніх місць - 21.

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту проводилось соціологічною групою "Рейтинг" за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID). 

Автор: директор соціологічної групи "Рейтинг", Олексій Антипович.

Читайте також
Чверть українців підтримують ідею перенесення святкування, - Антипович Чверть українців підтримують ідею перенесення святкування, - Антипович
В Україні 58% громадян виступають проти перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.
Третина українців вважає свій дохід низьким, - Антипович Третина українців вважає свій дохід низьким, - Антипович
Чверть опитуваних зазначили, що їх задовольнив би щомісячний дохід до 10 тисяч гривень. Помітно менший бажаний дохід називали жінки.
Loading...
Load next