Санкції є санкції. Росія повинна заплатити дорогу ціну, — Фурса

Санкції є санкції. Росія повинна заплатити дорогу ціну, — Фурса

Джерело: Фейсбук-сторінка Сергія Фурси

Путін отримав перший транш санкцій. Санкції дуже легкі. Вони швидше вдарять по его російського президента і його камарильї, ніж по економіці Росії. А вони дозволяють показати всередині країни, що Росія сильна, Путін ще сильніший і він робить що хоче, незважаючи на загрозу санкцій.

Санкції дозволяють Путіну обрати сценарій збереження обличчя, Захід показує йому, що готовий до такого обміну, коли Путін просто визнає ЛНР і ДНР і таким чином оголошує себе переможцем. Ми не знаємо, що в голові Путіна. А якщо він піде далі, то Байден має реальні санкції на столі, вже не легкі. Це санкції, які б'ють по фінансах. І санкції щодо технологій. І, звичайно, персональні санкції. Фінанси та технології — це ключ.

Тим часом у нас символічні санкції за символічний акт визнання.

Британія запровадила санкції проти 5 російських банків. Але це маленькі банки, назва яких, мабуть, говорить лише про щось людям, які відмивають гроші в рамках схем ФСБ.

Європа заборонила ходити по магазинах та інші задоволення сотням російських упирів. В тому числі і пропаганда. Дрібничка, але приємна.

США запровадили санкції проти держборгу. Але ці санкції стосуються лише внутрішніх паперів, ОФС, які діють з 1 березня 2022 року. Звичайно, це сигнал всім інвесторам, що інші папери краще не чіпати, бо може дійти черга, але поки що у Росії немає фінансових проблем і вони витримають навіть повністю закриті зовнішні ринки. Хоча для російського корпоративного бізнесу тепер точно зросте вартість грошей. США також ввели санкції проти одного з державних банків, але це зовнішньоекономічний банк (не Сбербанк чи ВТБ) і вплив на економіку мінімальний.

Німеччина заблокувала сертифікацію Північного потоку 2.

Це добре для України, але в плані росії тільки б'є по путінським его і, судячи з усього, раптом анабіоз Медведєва.

Цього року лютий настільки теплий, що Медведєв прокинувся вже і встиг загрожувати Європі ціною на газ $2 тис. Це не має економічного ефекту на економіку РФ, бо не заважає постачати газ в достатніх об'ємах, бо є вільні потужності, в тому числі і українська труба.

Тому Захід дотримується абсолютно раціональної стратегії. Санкції — це механізм стримування. Їм потрібно налякатися. Коли вводять санкції, вони вже не можуть нікого нічого зупинити. Ви повинні зрозуміти ціну майбутніх дій, і тоді ви можете бути достатньо мудрі, щоб не робити цих дій. Чи допоможе абсолютно раціональна стратегія з Путіним — дізнаємося найближчими днями.

І що тепер? А зараз найболючіші санкції для Росії від визнання ОРДЛО — необхідність підтримки всіх цих алкоголіків і терористів. Один з них вже озвучив цифру приблизно 200 мільярдів доларів, які хоче розпустити в межах встановлення Донбасу за результатами власної діяльності.

Це буде дуже дорого. Але Росія повинна заплатити цю ціну. Санкції є санкції.

Вас також можуть зацікавити статті: 

ЄС запровадив санкції проти 350 депутатів Думи, які проголосували за визнання ДНР" та "ЛНР".

Нещадні й неминучі світові санкції: які країни вже ввели санкції проти Росії

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю "Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю
За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії в Україну.
ЄС посилює санкційний тиск на росію: хоче більшої ефективності санкцій та ввести ембарго на золото з рф ЄС посилює санкційний тиск на росію: хоче більшої ефективності санкцій та ввести ембарго на золото з рф
Пропонується продовжити чинні санкції ЄС на шість місяців до наступного перегляду наприкінці січня 2023 року.
Loading...
Load next