ЄС запровадив санкції проти 350 депутатів Думи, які проголосували за визнання ДНР" та "ЛНР"

ЄС запровадив санкції проти 350 депутатів Думи, які проголосували за визнання ДНР" та "ЛНР"
Окрім того, ЄС запровадив санкції проти 27 фізичних та юридичних осіб Росії.

Європейський союз офіційно запровадив санкції проти 351 депутата Держдуми Росії, які проголосували за визнання так званий ДНР" та "ЛНР". Окрім того, ЄС запровадив санкції проти 27 фізичних та юридичних осіб Росії.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на рішення з сайту ЄС.

Такі рішення є незаконними та неприйнятними. Вони порушують міжнародне право, територіальну цілісність і суверенітет України, власні міжнародні зобов’язання Росії та подальшу ескалацію кризи, - наголосив Жозеп Боррель, Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки

Отже, узгоджений сьогодні пакет санкцій включає такі обмеження щодо Росії:

Цілеспрямовані обмежувальні заходи

У рамках чинних санкцій ЄС поширить обмежувальні заходи на всіх 351 депутата Держдуми Росії, які 15 лютого проголосували за звернення до президента Путіна визнати незалежність самопроголошених "ЛДНР".

Крім того, будуть запроваджені цілеспрямовані обмежувальні заходи щодо додаткових 27 високопоставлених осіб та організацій, які відіграли певну роль у підриві або загрозі територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. 

До них належать:

  • особи, які приймають рішення, такі як члени уряду, які брали участь у незаконних рішеннях; 
  • банки та бізнесмени/олігархи, які фінансово чи матеріально підтримують російські операції на території Донецька та Луганська або отримують від них вигоду; 
  • старших військових, які відігравали роль у вторгненні та дестабілізаційних діях; 
  • особи, відповідальні за ведення війни з дезінформацією проти України.

Обмежувальні заходи включають замороження активів і заборону надавати кошти перерахованим фізичним і юридичним особам, а також заборону на поїздки через територію ЄС, яка застосовується до перелічених осіб.

Обмеження економічних відносин з непідконтрольними уряду територіями Донецької та Луганської областей

Нові заходи будуть спрямовані на торгівлю з двох непідконтрольних уряду регіонів до та з ЄС, щоб гарантувати, що відповідальні особи чітко відчувають економічні наслідки своїх незаконних та агресивних дій.

Сьогоднішнє рішення передбачає:

  •  заборону на ввезення товарів з непідконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей;
  •  обмеження на торгівлю та інвестиції, пов’язані з окремими галузями економіки;
  • заборону на надання туристичних послуг та заборону на експорт окремих товарів і технології.

Фінансові обмеження

Рада вирішила ввести галузеву заборону на фінансування РФ, її уряду та Центрального банку. 

Обмежуючи можливість російської держави та уряду отримати доступ до капіталу та фінансових ринків та послуг ЄС, ЄС прагне обмежити фінансування ескалаторної та агресивної політики.

ЄС також закликає Росію скасувати визнання непідконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей, виконати свої зобов’язання, дотримуватись міжнародного права та повернутися до дискусій у Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі. ЄС також закликає інші держави не слідувати незаконному рішенню Росії визнати цю проголошену незалежність.

Зазначено також, що Євросоюз готовий швидко прийняти ширші політичні та економічні санкції у разі потреби та підтверджує свою непохитну підтримку та відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next