Нещадні й неминучі світові санкції: які країни вже ввели санкції проти Росії (відео)

Нещадні й неминучі світові санкції: які країни вже ввели санкції проти Росії (відео)
Все більше провідних країн світу застосовують санкції проти Росії через визнання Путіним "Л/ДНР".

Сполучені Штати та їхні європейські союзники готові оголосити нові жорсткі санкції проти Росії після того, як президент РФ Володимир Путін офіційно визнав самопроголошені "Л/ДНР", ескалуючи кризу безпеки на континенті.

Про це повідомляє Reuters, передає "ПравдаТУТ News".

Промова Путіна в понеділок викликала міжнародне засудження та негайні санкції США: президент Джо Байден підписав указ про припинення ділової активності США в "Л/ДНР".

Сполучені Штати введуть санкції проти Росії за це явне порушення міжнародного права та суверенітету та територіальної цілісності України, — сказала Лінда Томас-Грінфілд, посол США в ООН після екстреного засідання Ради Безпеки.

Президент США Джо Байден ввів санкції щодо угруповань "ДНР" та "ЛНР". Як йдеться на сайті Білого дому, документ забороняє громадянам США будь-які інвестиції в економіку так званих республік, пряме або непряме ввезення будь-яких товарів і технологій з цих територій та експорт туди товарів із США. Також указ дає можливість накладати санкції на будь-яку особу, яка вирішить працювати та діяти на території, контрольованій так званим "ДНР" та "ЛНР".

Майно, яке перебуває у США або надалі потрапляє до Штатів, яке належать пов’язаним із псевдореспубліками людям будуть блокується, йдеться в тексті указу.

Міністр британського уряду заявив, що вторгнення Росії в Україну вже триває, тому Британія введе санкції проти Росії.

Можна зробити висновок, що вторгнення в Україну почалося, – сказав міністр охорони здоров’я Саджид Джавід.

Британія заявила, що ввела санкції проти тих, хто причетний до порушення територіальної цілісності України, і вони набудуть чинності у вівторок.

Франція та Німеччина також погодилися відповісти санкціями.

Китай заявив, що стурбований погіршенням ситуації, і закликав усі сторони проявити стриманість, а Японія заявила, що готова приєднатися до міжнародних санкцій проти Москви в разі повномасштабного вторгнення.

Крім того, економічні санкції проти Росії вводить Канада.

Зокрема Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що зараз Київ зосереджений на ухваленні рішень, необхідних для стримування Росії, і наполягатиме на застосуванні санкцій проти РФ.

Наша позиція чітка: потрібно застосовувати санкції проти Росії. Час настав, – наголосив він.

Кулеба зазначив, що пріоритетним завданням зараз є захист національних інтересів України, але також стратегічним завданням є пошук вигідного для України рішення у ситуації, що склалася.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ватажки бойовиків попросили Путіна визнати "незалежність" "ЛНР і ДНР" (відео) Ватажки бойовиків попросили Путіна визнати "незалежність" "ЛНР і ДНР" (відео)
Минулого місяця депутати від Комуністичної партії Російської Федерації внесли до Державної думи РФ проєкт постанови звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані “Л/ДНР”.
Путін визнав «ДНР» та «ЛНР» Путін визнав «ДНР» та «ЛНР»
Президент карїни-агресора підписав відповідні документи.
Loading...
Load next