Державні нафтопереробні компанії Китаю ведуть переговори про створення альянсу для спільних закупівель нафти

Державні нафтопереробні компанії Китаю ведуть переговори про створення альянсу для спільних закупівель нафти
Китайські нафтові гіганти можуть створити альянс для закупівель нафти.Такий союз дозволить їм зміцнити позицію на ринку та уникнути конкуренції між собою.

Китайські нафтові гіганти можуть створити альянс для закупівель нафти.

Такий союз дозволить їм зміцнити позицію на ринку та уникнути конкуренції між собою.

Тож вже низка компаній обговорюють деталі плану. Додамо, що китайська влада і галузеві регулятори ініціативу підтримали це.

На 1 етапі планують спільно випускати заявки на придбання певних сортів російської та африканської нафти на спотовому ринку. Уже наступного місяця компанії подадуть спільну заявку на постачання російської нафти марки ESPO.

Об'єднання може пізніше розширитися, а саме недержавними переробними підприємствами.

Між іншим, компанії, які ведуть переговори, щодня імпортують більше ніж 5 мільйонів барелів нафти. А це майже п’ята частина від загального обсягу видобутку країн ОПЕК, що в теорії зробить об'єднання найбільшим покупцем нафти у світі.

Зазначимо, що у травні Китай майже подвоїв імпорт саудівської нафти у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року. Цей показник досяг історичного максимуму.

Нагадаємо, що правоохоронні органи зупинили протест в Гонконзі. Поліція розігнала протестувальників, використовуючи водомети.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
Надію Савченко і її сестру затримали в аеропорті з підробленими сертифікатами вакцинації Надію Савченко і її сестру затримали в аеропорті з підробленими сертифікатами вакцинації
Колишня народна депутатка з сестрою намагалися використати підроблені COVID-сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну. Підроблені документи вилучили, а проти жінок відкрили кримінальне провадження.
ЗЕЛЕНСЬКИЙ про російський обстріл «кинджалами» та результати перемовин у Саудівській Аравії ЗЕЛЕНСЬКИЙ про російський обстріл «кинджалами» та результати перемовин у Саудівській Аравії
У новому зверненні президент України Володимир Зеленський розповів про зустріч радників лідерів держав щодо Формули та наслідки сьогоднішнього російського обстрілу.
Loading...
Load next