Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО

Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО
Сьогодні Зеленський, виступаючи на колегії Служби безпеки України, згадав про санкції, застосовані за рішенням РНБО, та подякував СБУ "за важливу інформацію та пропозиції для засідань РНБО".

Президент України Володимир Зеленський скликає засідання Ради нацбезпеки та оборони. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

24 грудня 2021 року після доповіді секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова президенту України Володимирові Зеленському глава держави прийняв рішення про проведення у середу, 29 грудня 2021 року, засідання РНБО України, — йдеться у повідомленні.

Питань, які повинні розглянути на засіданні, поки не публікують.

Зазначимо, що у Раді національної безпеки і оборони (РНБО) заявили, що Росія зосередила біля кордонів України 122 тисячі військових на відстані 200 км. Про це раніше повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу.

Він зазначив, що ситуація з 2014 року біля українських кордонів з боку Росії ніколи не була спокійною.

На сьогоднішній день те, що ми бачимо, це 122 тисячі знаходиться на 200 км і 143 тис. 500 військових Російської Федерації — на відстані 400 км в цьому радіусі від нашого кордону, — повідомив Данілов.

За його словами, президент та вище військове керівництво України контролює ситуацію на кордоні та відстежує на випадок загострення.

Данілов зауважив, що завдяки закону про "Національний спротив", який набуде чинності 1 січня 2022 року, Україна буде мати додаткові ресурси для відсічі агресору.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає, — Данілов На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає, — Данілов
Секретар РНБО розповів, що збираються розвідки, військові, служби безпеки і ще певні структури для обговорення ситуації.
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
Loading...
Load next