Словенія виключила Чехію, Хорватію і Францію зі списку безпечних країн

Словенія виключила Чехію, Хорватію і Францію зі списку безпечних країн
Держава посилює прикордонний режим і переміщує три країни з «зеленого» списку епідеміологічно безпечних країн в «жовтий».Це оголосив уряд Словенії 2 липня.

Держава посилює прикордонний режим і переміщує три країни з «зеленого» списку епідеміологічно безпечних країн в «жовтий».

Це оголосив уряд Словенії 2 липня. Нові правила прикордонного контролю почнуть діяти від сьогодні.

«Хорватія, Франція і Чехія будуть виключені зі списку епідеміологічно безпечних країн. Громадяни Словенії, які прибувають з цих країн, не підлягають 14-денному карантину, але безумовно необхідна велика обережність», - йдеться в повідомленні уряду в Twitter.

Для громадян зазначених країн це рішення означає, що після в'їзду в Словенію вони повинні будуть пройти 14-денний карантин.

Його прийняли через щоденний ріст кількості хворих. 

 Речник уряду Желько Кацин написав на своїй сторінці в Twitter: "Епідеміологічна картина в Словенії погіршується. Вчора у нас було найбільше інфекцій з 16 квітня. 10 пацієнтів були госпіталізовані".

"Джерелом інфекції є або привезені випадки з-за кордону, або поширення хвороби в Словенії. Все більш-менш пов'язане з великими вечірками, транскордонними візитами на дискотеки".

Єврокомісія рекомендувала європейським відкривати внутрішні кордони з 15 червня, але остаточне рішення залишається за національними урядами.

Додамо, що станом на 4 липня кількість хворих на Covid-19 у Словенії налічує понад 10, 9 мільйонів.

Нагадаємо, що розгорівся корупційний скандал через закупівлю масок та апаратів ШВЛ у Словенії. Місцева поліція затримала міністра економіки Здравко Почівальшека після обшуків, проведених Національним бюро розслідувань.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next