"Укрзалізниця" має борги у сотні мільйонів доларів, – Зеленський

"Укрзалізниця" має борги у сотні мільйонів доларів, – Зеленський
Під час сьогоднішньої пресконференції у Києві Володимир Зеленський повідомив, що АТ "Укрзалізниця" має борги по кредитах у розмірі сотень мільйонів доларів. Основною ж причиною є те, що підприємство брало кредити за надто високою ставкою.

Зокрема президент Зеленський наголосив, що відповідні кредити підприємство брало за правління попередньої влади. Про це глава держави сказав на пресконференції 20 травня, повідомляє видання "Укрінформ".

"Укрзалізниця має кредитну заборгованість сотні мільйоні доларів. Вони брали кредити, до мене, слава Богу, при мені цього не було. Вони брали кредити 100, 200, 300 мільйонів доларів під 10-12%", - повідомив глава держави.

Зрештою на цьому заробляли чималі кошти компанії-прокладки та керівництво "Укрзалізниці". Зеленський своєю чергою наголосив, що проблеми підприємства, триватимуть доти, доки її очільник не почне змінювати керівництво усіх ланок: від найнижчої до найвищої.

"Я вважаю, що це стратегічне підприємство, але треба думати, як мати там партнерство з реальними, приватними інвесторами. Без них буде складно, тому що це підприємство банкрут вже багато років. І тільки силою та посадками ви можете навести там порядок", - додав президент.

Нагадаємо, що сьогодні, під час пресконференції, яка розпочалась о 12 годині за підсумками двох років роботи на посаді президента держави Володимир Зеленський презентував офіційний символ 30-річчя Незалежності України - синю квітку, що розцвітає.

Читайте також
"Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського "Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського
Володимир Зеленський і його близькі соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Порошенко контролював офшори через які купував коштовні витвори мистецтва, - розслідування Порошенко контролював офшори через які купував коштовні витвори мистецтва, - розслідування
Експрезидент України Петро Порошенко та лідер партії "Європейська Солідарність" через підконтрольні йому офшорні компанії купував дорогоцінні витвори мистецтва, меблі та картини відомих художників.
Loading...
Load next