Німеччина проти повернення РФ до Великої сімки

Німеччина проти повернення РФ до Великої сімки
G7 – без Росії.Повернення РФ до Великої сімки неможливе без вирішення конфлікту в Україні. Наголосив на цьому Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

G7 – без Росії.

Повернення РФ до Великої сімки неможливе без вирішення конфлікту в Україні. Наголосив на цьому Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

Він ще раз зауважив, що його країна виступила проти пропозиції лідера США Дональда Трампа повернути Росію до складу G7.

Окрім цього, міністр нагадав, що виключення росіян з цього формату було пов'язане з анексією Криму і ситуацією на сході України. Поки що обидва питання не вирішені, а зміна кордонів Європи в сучасному світі – дія неприпустима.

"Ми не можемо просто так погодитися з тим, що в 21-му столітті кордони в Європі змінюються. Якщо мова йде про врегулювання ситуації на сході України, то обговорюватися має і питання Криму”, - додав Маас.

Також глава МЗС Німеччини заявив, що не згоден з пропозицією запросити інші країни на саміт G7, розширивши кількість до 11 чи 12 учасників.

Додамо, що саміт Великої сімки цьогоріч був запланований на червень, проте пізніше американський президент відклав його щонайменше до вересня і заявив, що хотів би провести саміт у розширеному форматі - за участю не тільки Росії, але й Південної Кореї, Австралії та Індії.

Між іншим, у МЗС РФ відповіли, що до зустрічі G7 в розширеному форматі повинен приєднатися Китай, інакше вона не матиме сенсу.

Нагадаємо, що Італія може вийти з Євросоюзу. В країні створюють партію “Italexit” для виходу країни з ЄС.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next