Кабмін у вересні розгляне стратегію відновлення Донбасу

Кабмін у вересні розгляне стратегію відновлення Донбасу
Її з часом поширять на весь постраждалий регіон після його звільнення. Наразі, дорожня карта відновлення тимчасово окупованих територій на підготовчому етапі.

Її з часом поширять на весь постраждалий регіон після його звільнення.

Наразі, дорожня карта відновлення тимчасово окупованих територій на підготовчому етапі. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Україна наразі розробляє амбітну нову економічну стратегію для сходу країни. Основну увагу приділяють розвитку частин Донецької та Луганської областей, які нині перебувають під контролем України. Цей підхід, можливо, найкраще описати як український підхід до поняття "особливий статус" для регіону з метою трансформації інвестиційного клімату та реалізації нової економічної моделі на регіональному рівні", - зазначається у повідомленні.

За його словами, основна увага наразі приділяється розвитку частин Донецької та Луганської областей, які зараз перебувають під контролем України.

На питання чи знайдуться інвестори для регіонів поблизу з якими тривають бойові дії, Резніков переконав, що так.

"Наша мета - створити особливий інвестиційний режим в контрольованій Україною частині Донбасу. Ми розглядаємо поширення правил міжнародного комерційного арбітражу на регіон як невід'ємну частину цих планів. Крім того, українська держава повинна взяти на себе хоча б частину страхового тягаря від тих політичних і військових ризиків, які інвесторам складно передбачити. Щоб зробити цей підхід стійким, ми передбачаємо цільового фонду для заохочення і сприяння інвестиціям, і не будемо покладатися на допомогу донорів", - розповів він.

Адже в сучасному світі представників бізнесу більше цікавить не територія інвестування, а стан системи правосуддя в країні.

Тож як зазначав віцепрем'єр-міністр, мета влади на сьогодні створити особливий інвестиційний режим в контрольованій Україною частині Донбасу.

Нагадаємо, що Україна домовилась щодо зони вільної торгівлі з Ізраїлем. Телефонні перемовини між країнами відбулися 28 липня, у вівторок ввечері.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
США обіцяє підтримати Україну у випадку наступу РФ
Вчора відбулась телефонна розмова міноборони України з міноборони США. У випадку ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці.
Loading...
Load next