Представники ВО «Батьківщина» обговорили парламент, дотримання гендерних квот і систему зовнішньої політики України

Представники ВО «Батьківщина» обговорили парламент, дотримання гендерних квот і систему зовнішньої політики України
Однією з новацій стало і введення гендерних квот.

Однією з новацій стало і введення гендерних квот. Вони передбачають, що при формуванні виборчих списків, партії повинні забезпечити присутність у кожній п’ятірці не менш як дві жінки.

Заступниця голови Верховної Ради України, членкиня ВО «Батьківщина» Олена Кондратюк пояснила: "Я дуже сподіваюся, що з новою якістю політичних партій, тому і нова якість, яка в громадах – це активні жінки, що не бояться брати на себе відповідальність. Ви бачите, що в нас є дуже багато фахівчинь, які працюють в економіці, в бюджетній сфері, в соціальній сфері. Жінкам прийшов момент не тільки брати участь у виборах, а і мати можливість впливати на рішення".

Нині ВО «Батьківщина» підняла питання про громадський бюджет. Основна мета команди –  щоб він був соціально спрямованим. Тож серед їхніх вимог - щоб влада підняла розмір пенсії та мінімальної заробітної плати, але не за рахунок представників малого та середнього бізнесу.

"Щоб не вимагали надмірних податків, бо сьогодні люди думають, як вижити в період пандемії, щоб держава захищала всі ці категорії громадян – це завдання влади. І щоб бюджет говорив, де брати дохідну частину, які галузі народного господарства будуть прибутковими, а не просто позичати знову гроші", - зазначив Очільник ВО «Батьківщина» на Львівщині Михайло Цимбалюк.

Окрім цього, обговорення були і щодо системи зовнішньої політики України. Під час пандемії багато міжнародних заходів та візитів було скасовано, втім все ж вдалось провести онлайн-зустріч з питань двостороннього співробітництва України та Польщі. Одним з пріоритетів українсько-польської взаємодії стоїть врегулювання ситуації на кордоні.

Надзвичайний і Повноважний Посол України, радник Голови партії «Батьківщина» з гуманітарних питань Маркіян Лубківський пояснив: "Кордон має забезпечувати вільне пересування людей, капіталів і послуг. Це його головне призначення. З цього приводу треба вести діалог з польськими колегами. Треба розв'язувати питання додаткових переходів, спільного патрулювання, перевірки на кордоні, покращення інфраструктури".

Ще одним важливим питанням було те, як повернути Львівщині трудових мігрантів.

"Ми маємо працювати, чи Україна стане членом Європейського Союзу – це питання часу. Але для того, щоб це наблизити, треба максимально працювати всередині держави. Як тільки економічна ситуація в нас покращиться, як тільки ми піднімемо життєвий рівень наших громадян, ставлення до нас кардинально поміняється. Ми маємо навести лад в нашій хаті, і тоді всі захочуть сюди їхати й захочуть нас приймати в гості", - додав Маркіян Лубківський.

Також партія «Батьківщина» наголосила на необхідності фахових перемовин між Кабміном та Нацбанком з радами міжнародних кредиторів щодо списання або відтермінування боргів для України, аби наступного року уникнути значного збільшення інфляції.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next