СБУ добралась і до Медведчука: проводяться обшуки

СБУ добралась і до Медведчука: проводяться обшуки
Служба безпеки України проводить обшуки в офісах всеукраїнського громадського руху "Український вибір - Право народу", лідером якої є скандальний депутат Віктор Медведчук.

Обшуки, як зазначається не є безпідставними, адже є підозри, що керівництво "Українського вибору - Право народу", яке знаходиться у Києві, продовжує координувати діяльність її членів в АР Крим, попри спроби публічно відмежуватися від незаконних дій своїх колег на півострові.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, зокрема там офіційно підтвердили слідчі дії. 

" Встановлено, що учасники ГО «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір» під час анексії півострова та у подальшому активно підтримували окупаційні органи влади. Вони стали представниками незаконних виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Учасники НЗФ здійснювали незаконне переслідування українських активістів, захоплення адміністративних будівель органів влади України ", - зазначається у повідомленні.

Наразі слідчі дії проводяться лише у двох містах й триває досудове розслідування. 

За даними джерел у правоохоронних органах, під час окупації Криму центральний офіс координував дії кримських осередків, представники яких активно пропагували входження півострову до складу РФ. Надалі вони брали участь в організації та проведенні незаконних референдуму та виборів до “законодавчих органів Республіки Крим”, Держдуми РФ та президента.

 

Читайте також
Порошенко прибув на допит в СБУ у справі Медведчука-Козака Порошенко прибув на допит в СБУ у справі Медведчука-Козака
Експрезидент України та лідер партії "Європейська Солідарність", Петро Порошенко з’явився на допит в СБУ як свідок у справі за підозрою у державній зраді народних депутатів від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука і Тараса Козака.
Історія не закінчилась: у членів організації Медведчука СБУ провела ще 20 обшуків
Працівники Служби безпеки України й надалі продовжують проводити обшуки у члені організації кума Путіна - Медведчука, для підтвердження їхньої причетності до окупації Криму.
Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака" Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака"
Народний депутат України та експрезидент Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у якості свідка в справі проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.
Loading...
Load next