"Ось такий «вояка»": затриманого Медведчука можуть обміняти на «хлопців та дівчат у російському полоні»

"Ось такий «вояка»": затриманого Медведчука можуть обміняти на «хлопців та дівчат у російському полоні»

Вчора пізно ввечері президент Володимир Зеленський повідомив, що СБУ затримала Віктора Медведчука - опозиційного політика та кума президента рф путіна, який зник з-під домашнього арешту невдовзі після вторгнення росії в Україну.

Проведено спецоперацію завдяки СБУ. Молодці! Деталі згодом, - написав президент і опублікував фото Медведчука у камуфляжі та кайданках.

Ти можеш бути проросійським політиком і роками працювати на державу-агресора. Ти можеш ховатися від правосуддя останнім часом. Можеш навіть одягнути українську військову форму для маскування… Але чи допоможе тобі це втекти від покарання? Аж ніяк! Кайдани чекають на тебе. І на таких же зрадників України, як ти!, - додала в заяві СБУ, повідомивши, що Медведчука затримали в результаті «блискавичної та небезпечної багаторівневої спецоперації».

Вже сьогодні вночі Володимир Зеленський у зверненні розповів деталі затримання Віктора Медведчука і запропонував його обміняти. 

Дуже символічно, що саме у День космонавтики затримали Медведчука. Він переховувався 48 днів. І ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього «космонавта» - у поганому сенсі слова – не спрацювало знамените «Поехали!». Вважаю особливо цинічним з його боку використання військового камуфляжу. Намагався так замаскуватись. Ось такий «вояка». Ось такий «патріот». Що ж, якщо Медведчук сам обрав для себе військову форму, він підпадає під правила воєнного часу. Пропоную російській федерації обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців і дівчат у російському полоні. Тож важливо, щоб наші правоохоронні органи та військові також розглянули таку можливість, , — зауважив президент.

Своєю чергою у Міністерстві внутрішніх справ відреагували на пропозицію, озвучену президентом Володимиром Зеленським, про обмін затриманого кума Путіна, нардепа Віктора Медведчука.

Радник глави МВС Вадим Денисенко підкреслив, що спочатку скандальний депутат повинен дати необхідні свідчення, а також, бажано, отримати вирок суду.

Коли ми говоримо про Медведчука, то насправді було б правильно зробити 2 речі: як мінімум, щоб він дав певні свідчення, тому що він володіє величезним обсягом інформації, хто і кому давав гроші на рух колаборантів. Як максимум - було в ідеалі провести максимально швидкий судовий процес, - передає слова Денисенка 24 канал.

За словами радника міністра, після цього Медведчука потрібно обміняти на українських полонених, утримуваних рф.

Однак робити це потрібно тоді, коли він здасть "паролі і явки, - уточнив Денисенко.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер" "Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер"
Підозрюваним є російський громадянин, який очолив ПВК для здійснення прихованих військових операцій РФ.
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Loading...
Load next