Янукович програв апеляцію й досі знаходиться під заочним арештом

Янукович програв апеляцію й досі знаходиться під заочним арештом
Київський апеляційний суд розглянув скаргу на заочний арешт Януковича у справі про захоплення влади. Однак, скаргу його адвокатів, як і два інші клопотання було відхилено.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 25 березня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

" Ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 4 травня 2020 року, якою було обрано запобіжний захід щодо підозрюваного Януковича Віктора Федоровича, залишити без змін, апеляційну скаргу — без задоволення ", — зачитав суддя частину рішення суду.

Апеляційний суд видав ухвалу, у якій відмовив адвокатам у їхній скарзі. Заочний арешт визнали законним.

Зазначимо, що Віктора Януковича звинувачують у тому, що у 2010 році він ініціював повернення до Конституції в редакції 1996 року, що суттєво розширювало його президентські повноваження. 

Проте, це не єдина причина за яку судять президента-утікача.

  • Це державна зради та узурпації влади всередині України.
  • Так, державна влада стосувалася його заклику до президента Росії ввести свої війська в Україну.
  • Узурпація влади в країні полягала у тому, що у 2010 році Януковичу та його спільникам за допомогою Конституційного Суду України вдалось повернути країну до президентсько-парламентської форми правління, повернувши тим самим президенту частину втрачених повноважень.
Читайте також
"Тисячу Зеленського" отримають українці за вакцинацію: президент підписав закон "Тисячу Зеленського" отримають українці за вакцинацію: президент підписав закон
Українці з повним курсом вакцинації зможуть отримати виплату з 19 грудня.
Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.
За добу в Україні виявили ще майже 13 тисяч випадків COVID-19 За добу в Україні виявили ще майже 13 тисяч випадків COVID-19
В Україні за минулу добу захворіли на коронавірус 12 983 людини, серед них 1 105 дітей, та 204 медпрацівники. Проти коронавірусу вакцинували ще понад 148 тисяч українців.
Loading...
Load next