Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19

Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.

В Україну привезуть 47 мільйонів доз вакцин від COVID-19, 20 млн доз з них - від компанії Pfizer. В уряді наголошують, що цього має вистачити для повної вакцинації більшості дорослого населення України, яке планують щепити до початку 2022 року. 

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, яке відбулось сьогодні, 28 липня.

Сьогодні внесемо зміни до національного плану вакцинації. Останні домовленості дозволяють говорити, що до кінця року Україна отримає більше 47 мільйонів доз вакцин від різних виробників. Зокрема, за кошти державного бюджету до кінця року буде привезено 20 млн доз вакцини від компанії Pfizer, - повідомив урядовець.

Зокрема, за словами прем'єр-міністра України, цієї кількості вакцин буде достатньо, щоб виконати завдання щодо повної вакцинації більшості дорослого населення України вже до кінця 2021 року.

Окрім цього, Шмигаль додав, що це є першочерговим завданням для Міністерства охорони здоров'я й зазначив, що наразі Україна готується до спалаху COVID-19 через поширення штаму "Дельта".

Нагадаємо, що у київській лікарні помер перший пацієнт у якого підтвердили штам "Дельта". Окрім цього, медики наголошують, що цей варіант коронавірусу протікає агресивніше та швидше, ніж попередні штами.

Читайте також
В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта" В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта"
Штам "Дельта" поширюється швидше, ніж звичайний вірус. Зокрема, він частіше призводить до госпіталізації, однак вакцинація захищає від захворювання на новий вид COVID-19.
В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях" В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях"
Уряд пропонуватиме Верховній Раді виділити додаткові 1,4 млрд гривень від розмитнення автомобілів на єврономерах на програму боротьби з коронавірусом.
За добу в Україні виявили ще майже 13 тисяч випадків COVID-19 За добу в Україні виявили ще майже 13 тисяч випадків COVID-19
В Україні за минулу добу захворіли на коронавірус 12 983 людини, серед них 1 105 дітей, та 204 медпрацівники. Проти коронавірусу вакцинували ще понад 148 тисяч українців.
Loading...
Load next