Кулеба: ЗСУ відкриє вогонь на Донбасі лише у разі атаки РФ

Кулеба: ЗСУ відкриє вогонь на Донбасі лише у разі атаки РФ
Глава МЗС заявив, що війська Збройних сил України будуть готові відкривати вогонь на Донбасі тільки в разі загрози противника.

Окрім цього, Кулеба зазначив, що Київ залишається прихильником політичного і дипломатичного вирішення конфлікту.

Про це він розповів виданню Liberation.

Україна не хоче війни. Ми не прагнемо до ескалації, ми віддані політичному і дипломатичному вирішенню цього конфлікту. Ми будемо відкривати вогонь тільки в тому випадку, якщо є загроза нашим військам на землі або якщо вони будуть атаковані, - повідомив очільник МЗС.

За його словами, Україну порадувало припинення вогню, що було введене 27 липня 2020 року. До грудня воно працювало добре, але потім «в Москві щось змінилося».

Щодо нас, то ніякого підкріплення з метою переходу в наступ ми не здійснюємо, крім звичайних військових ротацій. Але якщо один з наших убитий, ми маємо право захищатися », - заявив глава МЗС. Раніше Кулеба заявив, що Росія вдалася до ескалації ситуації на сході України для того, щоб «протестувати» США і Захід і послати їм сигнал про свою вседозволеності, - пояснив Кулеба.

Нагадаємо, що США, Канада, Британія, Литва і Польща обговорили війська РФ біля України. Усі держави висловили Україні підтримку.

 

Читайте також
Військо РФ біля кордону з Україною: чи можлива нова війна?
Близько 4 тис. російських військових перебувають на кордоні з Україною. Росія заперечує можливий початок бойових дій, Україна і США висловлюють занепокоєння.
У Держдепі США підтримують Україну У Держдепі США підтримують Україну
США занепокоєні стурбованість пересуванням російських військ біля кордонів України. Вашингтон звернувся до Москви за поясненнями.
Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною
Депутати Європарламенту ухвалили колективну заяву щодо нарощування російської військової присутності на Сході України та вздовж її кордонів.
Loading...
Load next