"Ми повинні нарешті вивчити уроки історії": глава МЗС Литви заявив, що поступки Росії лише стимулюватимуть її агресію

"Ми повинні нарешті вивчити уроки історії": глава МЗС Литви заявив, що поступки Росії лише стимулюватимуть її агресію
Раніше у РФ заявили, що не збираються йти на компроміси щодо своїх вимог.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що поступки Росії лише посилять напругу в регіоні та стимулюватимуть агресію з боку Москви. Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на портал Delfi.

Через агресивну політику Росії ситуація у Східній Європі залишається напруженою: Росія продовжує дислокацію збройних сил біля кордонів з Україною, а також військовий конфлікт у східній Україні, ігнорує міжнародне право, висуває нові вимоги до європейської спільноти через нібито існуючі для Росії загрози, хоча загроза безпеці в першу чергу походить від самої Росії, — заявив Ландсбергіс на зустрічі глав МЗС країн ЄС у французькому Бресті.

Ми повинні нарешті вивчити уроки історії, що терпимість до агресивної політики лише посилює напругу та стимулює ще більшу агресію, — додав він.

За його словами, не менш важливо зміцнювати співпрацю ЄС та НАТО з метою забезпечення ефективної оборонної політики, посилення східного флангу НАТО та допомоги східним сусідам у створенні стійкості до зовнішніх загроз.

Розповідаючи про ситуацію з безпекою в Україні, міністр зазначив, що жодні рішення не повинні ухвалюватися без України. 

Українці виграли битву за європейський напрямок ще у 2014 році — вони заплатили і все ще платять високу ціну за європейський вибір — тому ми не можемо перед ними зачинити двері, — наголосив Ландсбергіс. 

Він зазначає, що ЄС має не лише зміцнювати співпрацю та діалог з Україною у сферах безпеки та оборони, але й бути готовим вжити жорстких політичних та економічних заходів, якщо Росія вирішить перейти до військових дій. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Зеленського відповіли на пропозицію Кремля провести нормандську зустріч на Донбасі У Зеленського відповіли на пропозицію Кремля провести нормандську зустріч на Донбасі
Нормандська зустріч на Донбасі за участю представників так званих Донецької та Луганської "народних республік" може розмити саму ідею переговорів. Представники "ЛДНР" є ще одним обличчям російської сторони.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next