В Україні значно спростили процедуру розмитнення "євроблях"

В Україні значно спростили процедуру розмитнення "євроблях"
Верховна Рада ухвалила законопроєкти про "євробляхи". Зокрема, ті, що передбачають пільгове розмитнення ввезених авто протягом 180 днів.

Зокрема, українські депутати схвалили у другому читанні законопроєкти №4644-д та  №4643-д, які вносить зміни до Митного кодексу. Закон знижує штраф за незаконне перебування авто в Україні зі 170 тисяч гривень до 8,5 тисячі гривень.

Після сплати штрафу можна або вивезти авто за кордон, або розмитнити його в Україні. Також був ухвалений законопроєкт 

Про це стає відомо з прямої трансляції засідання Верховної Ради.

Тепер відповідно до законопроєктів, митне оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України до 31 грудня 2020 року відбуватиметься за новою формулою. Зокрема вона діятиме лише 180 днів з дня набрання чинності закону. Військовим, які проходять службу термін збільшать на 90 днів.

Окрім цього, законопроєкт № 4644-д передбачає зменшення штрафу за незаконне перебування авто в Україні з 170 тисячі гривень до 8,5 тисячі. Коли власник машини його заплатить, авто можна буде вивезти за кордон або розмитнити.

Читайте також
"Кожен українець знає, хто ці люди", - Зеленський прокоментував ухвалення закону про олігархів "Кожен українець знає, хто ці люди", - Зеленський прокоментував ухвалення закону про олігархів
В Україні зроблено ще один крок для позбавлення олігархів впливу на чиновників, вважає президент.
Закони про доступне розмитнення "євроблях" передали на підпис Зеленському Закони про доступне розмитнення "євроблях" передали на підпис Зеленському
Дмитро Разумков підписав закони щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України.
Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум
Згідно з підписаним документом, народ має право самостійно та без участі політиків вирішувати державні питання.
Loading...
Load next