Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні

Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні
27 кримінальним авторитетам, проти яких Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ввела санкції, скасували дозвільні документи на проживання в Україні.

Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції у Telegram. Зокрема відомо, що ще десятьох осіб примусово повернули до країн їхнього походження, в цьому списку є уродженці Грузії та Вірменії, які підтримували зв'язки з кримінальними авторитетами не тільки у своїх рідних країнах, а й також в різних областях України.

Вже 27-м "кримінальним авторитетам" із санкційного списку РНБО анульовані дозвільні документи на проживання в Україні. 10-х примусово повернули в країни їхнього походження. Серед них – уродженці Грузії та Вірменії, які підтримували зв’язки з представниками криміналітету не лише в країнах свого походження, а й у різних регіонах України, - йдеться у повідомленні Департаменту.

Відомо також й те, що серед 17-ти "авторитетів", яким скасували посвідки та інші дозвільні документи на проживання в Україні – серед них є декілька так званих "смотрящих" та жителів інших країн. 

Всі вони підозрюються в кримінальних процесах, проте при цьому більшість з них знаходяться в місцях позбавлення волі. Кожен з "кримінальних авторитетів" буде відповідати за скоєні справи й злочини відповідно до українського законодавства. Зазначимо, що усім їм інкримінують скоєння низки тяжких злочинів, серед яких установка та поширення злочинного впливу, створення злочинних організацій, розбої, викрадення людей, вимагання коштів тощо.

Нагадаємо, що під час засідання Ради національної безпеки України, яке відбулось 14 травня, було прийнято рішення щодо застосування персональних санкцій до 557 так званих “злодіїв у законі”. За словами президента України Володимира Зеленського, більшість з "контрабандистів" на час прийняття санкцій знаходились за межами України, а кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі – з 34 до 17 осіб. 
 

Читайте також
Давати 20 років в’язниці: Зеленський хоче посилити відповідальності за контрабанду в Україні (відео) Давати 20 років в’язниці: Зеленський хоче посилити відповідальності за контрабанду в Україні (відео)
За словами Данілова, президент доручив на законодавчому рівні "зробити так, щоб ці люди відправлялися до в'язниці. Більш того, він каже, що треба 20 років за це давати".
Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду
Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді відновити кримінальну відповідальність за контрабанду. Зокрема він пропонує штрафи до двох мільйонів гривень та ув'язнення до 12 років.
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо водних ресурсів України Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо водних ресурсів України
Рішення РНБО також направлено на вдосконалення нормативно-правових актів з питань забезпечення безпеки та якості питної води, призначеної для споживання людиною.
Loading...
Load next