У МЗС назвали прізвище російського дипломата, якого відправлять з України

У МЗС назвали прізвище російського дипломата, якого відправлять з України
Україна вишле старшого дипломата, одного з радників посольства РФ в Києві, у відповідь на затримання в Санкт-Петербурзі та випровадження українського консула Сосонюка.

Міністерство закордонних справ України у відповідь на випровадження Росією українського консула вишле старшого дипломата із посольства Росії в Києві. Його прізвище Черніков.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Старший дипломат – це один з радників посольства Росії в Києві, його прізвище Черніков. Відповідна нота буде направлена російському посольству завтра зранку", - заявив заступник.

Зокрема, від старшого дипломата посольства Росії в Києві Україна вимагає покинути територію держави впродовж 72 годин, починаючи з 19 квітня. До того ж Єнін розповів, що українська сторона вже почула "певний шантаж" з російського боку, щодо випровадження їхнього дипломата.

"Нам закидають, що якщо ми будемо наголошувати на оголошенні персоною нон-грата саме співробітника посольства, а не одного з консульств, то вони будуть змушені оголосити персоною нон-грата співробітника нашого посольства в Москві. Цивілізованому світу треба звикати до того, що російська дипломатія є ніякою не дипломатією, а продовженням діяльності спецслужб у гібридній війні, і ми все чудово бачимо на прикладах", - зізнався Євген Єнін.

Зазначимо, що випровадження з території України російського дипломата Чернікова робиться для того, аби максимально послабити російське посольство в Києві і кандидатура Чернікова була обрана не просто так.

Нагадаємо, що Україна своєю чергою висилає російського дипломата у відповідь на затримання та висилку з Росії генконсула України Олександра Сосонюка.

Читайте також
Російське ФСБ затримало  у Санкт-Петербурзі українського консула Російське ФСБ затримало у Санкт-Петербурзі українського консула
Російські працівники ФСБ, вчора затримали у Санкт-Петербурзі українського консула - Олександра Сосонюка. Його звинувачують у нібито отриманні інформації закритого характеру під час зустрічі з громадянином Росії.
Росія поверне в Україну затриманого працівниками ФСБ українського консула Росія поверне в Україну затриманого працівниками ФСБ українського консула
Затриманий в Санкт-Петербурзі український консул Олександр Сосонюк буде повернений до України. Адже посадовець перебуває під дипломатичним імунітетом і його не мають права заарештувати.
Росія поверне консула, однак натомість викликає тимчасово повіреного України Росія поверне консула, однак натомість викликає тимчасово повіреного України
МЗС Російської Федерації все ж таки поверне до України затриманого консула Олександра Сосонюка, однак натомість вимагає аби в країну приїхав тимчасово повірений у справах України.
Loading...
Load next