Росія поверне в Україну затриманого працівниками ФСБ українського консула

Росія поверне в Україну затриманого працівниками ФСБ українського консула
Затриманий в Санкт-Петербурзі український консул Олександр Сосонюк буде повернений до України. Адже посадовець перебуває під дипломатичним імунітетом і його не мають права заарештувати.

Російські працівники ФСБ, вчора затримали у Санкт-Петербурзі українського консула, якого звинувачують у нібито отриманні інформації закритого характеру під час зустрічі з громадянином Росії. Однак його мають намір вислати до України.

Про це повідомили російському виданню "Коммерсантъ" два джерела в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації.

"Питання в тому, чи буде він оголошений персоною нон грата або обмежаться заявою про небажаність подальшого перебування в країні", - розповів один зі співрозмовників в МЗС.

В той же ж час, заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі "Україна 24" зазначив, що українська влада найближчим часом буде "вирішувати питання про його повернення додому".

Нагадаємо, що за інформацією російських ЗМІ, українського консула затримали "на місці злочину".  Так, під час зустрічі з громадянином Росії, ім'я якого не оприлюднюють, яка відбулася напередодні у Санкт-Петербурзі український консул "намагався отримати інформацію закритого характеру" через, що його і затримали працівники ФСБ.

Читайте також
Росія поверне консула, однак натомість викликає тимчасово повіреного України Росія поверне консула, однак натомість викликає тимчасово повіреного України
МЗС Російської Федерації все ж таки поверне до України затриманого консула Олександра Сосонюка, однак натомість вимагає аби в країну приїхав тимчасово повірений у справах України.
Російське ФСБ затримало  у Санкт-Петербурзі українського консула Російське ФСБ затримало у Санкт-Петербурзі українського консула
Російські працівники ФСБ, вчора затримали у Санкт-Петербурзі українського консула - Олександра Сосонюка. Його звинувачують у нібито отриманні інформації закритого характеру під час зустрічі з громадянином Росії.
У МЗС назвали прізвище російського дипломата, якого відправлять з України У МЗС назвали прізвище російського дипломата, якого відправлять з України
Україна вишле старшого дипломата, одного з радників посольства РФ в Києві, у відповідь на затримання в Санкт-Петербурзі та випровадження українського консула Сосонюка.
Loading...
Load next