Росія поверне консула, однак натомість викликає тимчасово повіреного України

Росія поверне консула, однак натомість викликає тимчасово повіреного України
МЗС Російської Федерації все ж таки поверне до України затриманого консула Олександра Сосонюка, однак натомість вимагає аби в країну приїхав тимчасово повірений у справах України.

Українського консула співробітники ФСБ Росії затримали у п'ятницю, 16 квітня, однак вже сьогодні російське МЗС заявило, що висилає його назад до України. Однак натомість до Росії викликають тимчасово повіреного України, про це повідомляє пресслужба МЗС РФ.

"У МЗС Росії 17 квітня був викликаний тимчасовий повірений у справах України в Росії Василь Покотило у зв'язку з протиправною діяльністю консула України в Санкт-Петербурзі, який був затриманий 16 квітня", - йдеться у повідомленні держструктури.

Зокрема у російському Міністерстві закордонних справ також заявили, що перебування Сосонюка на території Росії небажане. Йому наполегливо рекомендують покинути територію Росії протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня. Тобто український консул має залишити Росію до 22 квітня.

Нагадаємо, що російські працівники ФСБ, вчора затримали у Санкт-Петербурзі українського консула, якого звинувачують у нібито отриманні інформації закритого характеру під час зустрічі з громадянином Росії, ім'я якого наразі не розсекретили.
 

Читайте також
Росія поверне в Україну затриманого працівниками ФСБ українського консула Росія поверне в Україну затриманого працівниками ФСБ українського консула
Затриманий в Санкт-Петербурзі український консул Олександр Сосонюк буде повернений до України. Адже посадовець перебуває під дипломатичним імунітетом і його не мають права заарештувати.
Російське ФСБ затримало  у Санкт-Петербурзі українського консула Російське ФСБ затримало у Санкт-Петербурзі українського консула
Російські працівники ФСБ, вчора затримали у Санкт-Петербурзі українського консула - Олександра Сосонюка. Його звинувачують у нібито отриманні інформації закритого характеру під час зустрічі з громадянином Росії.
У МЗС назвали прізвище російського дипломата, якого відправлять з України У МЗС назвали прізвище російського дипломата, якого відправлять з України
Україна вишле старшого дипломата, одного з радників посольства РФ в Києві, у відповідь на затримання в Санкт-Петербурзі та випровадження українського консула Сосонюка.
Loading...
Load next