США попередила Росію про наслідки, у разі смерті Навального у в'язниці

США попередила Росію про наслідки, у разі смерті Навального у в'язниці
Радник президента Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що уряд США попередив владу Росії про наслідки, якщо опозиціонер політичного режиму Путіна та Кремля Олексій Навальний помре у в’язниці.

У Сполучених Штатах Америки розглядають варіанти покарання для Російської Федерації, якщо російський засуджений політичний діяч та опозиціонер путінського режиму, Олексій Навальний помре у в’язниці. Про це повідомляє американське видання CNBC.

"Ми повідомили російському уряду, що те, що станеться з паном Навальним, який перебуває в ув'язнені, є їхньою відповідальністю, і вони будуть нести відповідальність перед міжнародним співтовариством... Ми повідомляли, що наслідки будуть, якщо пан Навальний помре", - заявив Джейк Салліван.

Зокрема, розповідаючи про конкретні заходи, він зазначив, що розглядається безліч різних кроків у разі смерті Навального. Однак американський посадовець заявив, що наразі не хоче називати ці заходи на увесь світ, це поки що тримають у таємниці.

"Ми фактично прийшли до висновку, що пряме спілкування з російським урядом з цього питання – включаючи те, як ми це бачимо, як наші союзники і партнери бачать це, і що може трапитися, якщо щось жахливе станеться з Навальним ... Ми прийшли до висновку, що замість того, щоб робити загальні заяви публічно, кращий спосіб вирішити цю проблему – в приватному порядку і по дипломатичних каналах безпосередньо на вищі рівні російського уряду", - додав радник президента Джо Байдена.

До того ж близькі люди до Навального заявляють, що здоров’я 44-річного опозиціонера щодня лише погіршується. Так його прессекретар зазначив, що він "вмирає", а лікарі повідомляють, що у нього зростає ризик ниркової недостатності і проблеми з серцем.

Loading...
Load next