Блінкен у Києві закликав Путіна обрати "мирний шлях" та запросив Зеленського до США

Блінкен у Києві закликав Путіна обрати "мирний шлях" та запросив Зеленського до США
Раніше Росія зібрала близько 100 000 військових вздовж кордонів України та розмістила значні сили в Білорусі.

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув з офіційним візитом до України й відвідав американське посольство в Києві. Там представник Білого дому закликав очільника Кремля обрати "миркий шлях" та уникнути ескалації конфлікту з Україною. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зауважив Ентоні Блінкен, Володимир Путін може за короткий термін ухвалити рішення про вторгнення до України. Однак держсекретар США закликав очільника Кремля утриматися від цього.

Ентоні Блінкен висловив сподівання, що загрозу на кордоні Росії та України вдасться вирішити дипломатичним шляхом. Проте повномасштабне вторгнення залежить виключно від Володимира Путіна.

Я дуже, дуже сподіваюся, що ми зможемо продовжити це на дипломатичному та мирному шляху, але, зрештою, це буде рішення (про напад) президента Путіна, — заявив Блінкен.

Своєю чергою держсекретар США наголосив, що у Вашингтоні відомі наміри Кремля найближчим часом збільшити кількість військових біля кордонів України. Саме тому Блінкен заликав Путіна до "мирного шляху" вирішення конфлікту.

Також Ентоні Блінкен 19 січня зустрівся з очільником України Володимиром Зеленським. Голова Держдепу США запросив українського президента до США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає від США гелікоптери.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг
На думку автора, Зеленський слушно стверджує, що США вже мали запровадити санкції проти Росії.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Loading...
Load next