Україна вперше візьме участь у переговорах глав МЗС східного флангу НАТО

Україна вперше візьме участь у переговорах глав МЗС східного флангу НАТО
Вперше в історії Україна візьме участь у переговорах голів міністерств закордонних справ Східного флангу НАТО, до яких входять Румунія, Польща, Грузія та Туреччина. Зумовлено це російською агресією та обговоренням питань щодо посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні.

Зокрема, міністри закордонних справ Польщі, Румунії і Туреччини, України та Грузії на засіданні в Бухаресті обговорять готовність Північноатлантичного альянсу щодо зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні та євроатлантичні перспективи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба. 

"Бухарест, Варшава та Анкара заснували цей тристоронній формат у 2012 році на саміті Альянсу у Чикаго. Сьогодні вони вперше запросили гостей - Україну та Грузію - взяти участь у їхній зустрічі. І це не просто запрошення. Це політичний сигнал і конкретна дія з підтримки України у важкий момент", - зазначив у дописі урядовець.

Зокрема на засіданні міністри закордонних справ обговорять посилення присутності та готовності НАТО до зміцнення безпеки та стабільності в регіоні, і про євроатлантичні перспективи України та Грузії, а також про ініційований Україною формат Кримської платформи.

"Окремо поспілкуємося в двосторонньому форматі з колегами про політику та торгівлю у відносинах між нашими країнами", - додав Кулеба.

Нагадаємо, що Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.

Читайте також
Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори
Росія готова до переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо гарантій безпеки, проте виключно на двосторонній основі.
Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман
Крім того, РФ ні не погодилась, ні не відмовилась від наступного раунду переговорів із НАТО.
"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров "Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.
Loading...
Load next