У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу

У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу
Президент України, 3 травня візьме участь у святкуванні 230-річчя прийняття першої конституції Польщі та проведе переговори з польським президентом Анджеєм Дудою.

Офіційний візит українського президента Володимира Зеленського підтвердила пресслужба президента Польщі. Зокрема також відомо, що про це заявив голова бюро міжнародної політики президента Польщі Кшиштоф Щерський після зустрічі із заступником керівника Офісу президента України Ігорем Жовквою.

"3 травня президент України візьме участь у святкуванні 230-ї річниці ухвалення Конституції та зустрінеться з президентом Анджеєм Дудою. Щерський також повідомив, що Анджей Дуда відвідає Україну з візитом у відповідь у серпні, під час святкування Дня незалежності країни", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо також, що своєю чергою Анджей Дуда здійснить візит у відповідь до України у серпні під час святкування Дня Незалежності України.

Зокрема голова бюро міжнародної політики Польщі Щерський на зустрічі із українським урядовцем також зазначив, що на думку української сторони, оголошене Москвою виведення російських військ, зосереджених на кордоні з Україною, було лише разовим переміщенням.

"Залишилося екіпірування, атакувальні спроможності. Ми маємо справу з помірним виведенням військ. Українська сторона розглядає цю ситуацію як паузу в напруженій ситуації", - заявив Щерський.
 

Читайте також
Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель 20 серпня відвідає Росію, а 22 серпня - Україну. Зокрема, однією з головних тем переговорів з Путіним буде газопровід "Північний потік-2", будівництво якого вже активно завершується у Балтійському морі.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
Loading...
Load next