Зеленський прибуде з офіційним візитом до США

Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.

Президента України очікують з офіційним візитом в США 30 серпняповідомила пресслужба Білого дому. Тим часом Білий дім заявив, що зустріч має підтвердити підтримку суверенітету та територіальної цілісності України з боку США. Окрім цього під час зустрічі президенти зачеплять співробітництво в галузі енергетичної безпеки, боротьбу з корупцією в Україні та реалізацію реформ, які засновані "на спільних демократичних цінностях".

Президент Байден з нетерпінням чекає можливості вітати президента України Володимира Зеленського у Білому домі 30 серпня 2021 року. Візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії на Донбасі і Криму, - йдеться у повідомленні.

Одними із головних тем обговорення під час денного візиту до США будуть конфлікт на Донбасі, деокупація Криму, а також російський газопровід "Північний потік-2".

Зокрема Володимир Зеленський заявив, що очікує 30 серпня на плідну зустріч з лідером США Джо Байденом. 

Очікую на змістовну та плідну зустріч із президентом США 30 серпня.

Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США – миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпекового виклику, економічного розвитку України  та підтримки реформ.

Відомо й також те, що готувати візит президента Володимира Зеленського у Білий дім будуть міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Посадовці найближчим часом відправляться в Сполучені Штати Америки, повідомляє пресслужба ОП.

Читайте також
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
Loading...
Load next